Skupina poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) v meste Šaštín-Stráže podala žiadosť o zvolanie zasadnutia s jediným bodom, ktorým bolo odvolanie hlavného kontrolóra.

Zasadnutie sa napokon neuskutočnilo, keďže sa odprezentovalo iba päť poslancov, chýbali aj poslanci, ktorí MsZ mimo plánu zasadnutí iniciovali.

Primátor mesta Jaroslav Suchánek

Primátor mesta Jaroslav Suchánek zvolal zasadnutie na 9. septembra, iniciovali ho poslanci Cyril Filípek, Miroslav Nosek, Dagmar Fodorová a Michal Kvačkaj. Dôvodili to tým, že kontrolór podľa nich nevykonáva svoju prácu podľa zákona. “Rozhodli sme sa ho napomenúť formou uznesení. Zároveň sme neodsúhlasili plán kontrolnej činnosti. Kontrolór predložil plán, ktorý nereflektuje potreby výkonu kontrolnej činnosti mestského úradu,” uviedol Nosek.

Hlavný kontrolór považuje kroky skupiny poslancov za “nepodložené útoky”. “Chcem poznamenať, že ani jeden z týchto poslancov so mnou nekomunikoval, či si plním svoje povinnosti alebo nie. Veľkú úlohu v tomto hrá aj neznalosť zákona zo strany poslancov,” povedal hlavný kontrolór mesta.

Primátor je z konania poslancov sklamaný. “Po augustovom zasadnutí som mal pocit, že sme našli spoločnú cestu v rámci spolupráce. Že už nie sú dva tábory poslancov a všetci sme sa spoločne rozhodli sústrediť na rozvoj mesta. Žiadosť uvedených poslancov však dokazuje opak,” poznamenal primátor.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo sa bude venovať úveru na modernizáciu mestskej bytovky

Zastupiteľstvo mesta Senica zaradilo do programu svojho štvrtkového (18.4.) rokovania rozhodnutie o…

BM: Ustekana sobota