Chceš ďalšiu farbu trička do zbierky? Zapoj sa v niektorý deň od 16. do 21. septembra do deviateho ročníka Senického týždňa dobrovoľníctva a skompletizuj svoju zbierku. Týždeň dobrovoľníctva je však nielen o tričkách, ale o pomoci druhým. Niečím malým obdarovať. Niečo spraviť, opraviť. Či len vyčarovať úsmev svojou pozornosťou.

 

Každý deň si dobrovoľníci z radov študentov pripravia aktivity, ktoré budú realizovať vo svojom voľnom čase. To je hlavné posolstvo Senického týždňa dobrovoľníctva. Spraviť niečo pre druhých vo svojom voľnom čase.

Začína sa v pondelok už tradične Rannou kávou. Dobrovoľníci s kávou v ruke, koláčmi na tanieri a úsmevom na perách spríjemnia rannú cestu do práce. Táto aktivita je súčasťou Európskeho týždňa mobility. Takže nezabudni nechať auto doma. Poobede dobrovoľníci navštívia seniorov v Zariadení soc. služieb v parku. S výstižným názvom tejto aktivity – Juniori seniorom si pripravia zopár piesní, obdaria ich koláčmi, ale hlavne strávia s nimi čas.

V utorok sa dobrovoľníci rozdelia. O pomoc ich poprosili z Útulku pre psíkov. Vodítko na venčenie vymenia za lopatu a rukavice, a pomôžu s čistením skladu. Ostatní budú zbierať odpadky a čistiť mesto.

Streda bude patriť aktivite Dobrovoľníci deťom. Dobrovoľníci si v parku pre deti pripravia 10 stanovísk. Budú nachystané nové stanoviská, ale aj skákacie hrady, či trocha ekológie.

Vo štvrtok bude v rámci Európskeho týždňa mobility celý deň jazdiť po meste MHD zdarma. Avšak pre dobrovoľníkov bude nachystaná veľká Stmeľovačka dobrovoľníkov ako odmena za celoročnú pomoc na akciách v meste. Budú turnaje v plážovom volejbale, spikeballe, frisbee. Každý dobrovoľník si bude môcť opiecť špekáčik či dať si kofolu. Všetkým dobrovoľníkom osobne príde poďakovať aj pán primátor Martin Džačovský, ktorý dobrovoľníctvo už niekoľko rokov podporuje.

Na sobotu sme nechali každoročnú aktivitu Zveľaďovanie Škodáčkovho mlyna. V roku 2011 sa v rámci prvého ročníka Senického týždňa dobrovoľníctva začalo jeho zveľaďovanie. Preto sa každoročne snažíme niečo malé opraviť, či aspoň ošetriť drevo.

V sobotu zakončíme celý týždeň prezentáciou Senického týždňa dobrovoľníctva na cyklistických pretekoch Okolo Slovenska. Očakávame v meste veľa fanúšikov cyklistiky. No nielen im chceme ukázať, o čom náš týždeň je. Odprezentujeme tam ako naši študenti/dobrovoľníci pomáhajú vo svojom voľnom čase druhým. Bude to tiež ukončenie Európskeho týždňa mobility v našom meste.

Všetky časy a miesta nájdeš v priloženom plagáte. Keď sa rozhodneš zapojiť, príď v danú hodinu na miesto a môžeš sa stať dobrovoľníkom. Ak by si sa chcel zapojiť vlastnou aktivitou, niečo očistiť, natrieť, zbierať odpadky, či iné, napíš nám na mail europedirect@senica.sk a my ti zabezpečíme pomôcky, možno aj dobrovoľníkov a tričko.

My, Saška, Ani a Marek, z Informačného centra Europe Direct sa tešíme na všetkých dobrovoľníkov.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota