Obec Petrova Ves v Skalickom okrese zverejnila výsledky verejného obstarávania (VO) na zateplenie materskej školy. Celkové predpokladané náklady obstarávania boli vo výške 247.141,58 eura. Informuje o tom vestník na stránkach Úradu pre verejné obstarávanie.

ilustračné foto

Obec vypísala výberové konanie na zhotoviteľa v decembri 2018. “V rámci projektu sa vymenia pôvodné vchodové dvere za nové plastové. Pôvodné okná spĺňajú energetické požiadavky. Po zateplení bude mať budova lepšie tepelno-technické vlastnosti, čím bude úsporná a vyhovie požiadavkám energetickej hospodárnosti,” uviedla obec v opise zákazky.

Do súťaže sa prihlásilo šesť uchádzačov, ktorí predložili ponuky. O poradí rozhodovala cena, ktorá mala 85-percentnú váhu a lehota uskutočnenia v kalendárnych dňoch, ktorú porota zohľadnila 15 percentami.

Komisia verejného obstarávateľa vo februári vyzvala dvoch uchádzačov o vysvetlenie a doplnenie mimoriadne nízkej ponuky. Jeden z nich vysvetlenie nepodal. Druhý, spoločnosť RV stav z Bratislavy áno a napokon sa aj stala víťazom VO.

Oproti ďalším uchádzačom ponúkla obci najnižšiu celkovú cenu vo výške 235.100 eur a takisto aj najkratšiu lehotu stavebných prác. Kým ďalšie firmy v ponuke garantovali práce v minimálnej dobe 100 dní, víťazná spoločnosť garantovala, že dielo zrealizuje v lehote 28 kalendárnych dní.

Obec s víťazom podpísala zmluvu, ktorú v súčasnosti schvaľujú nadriadené orgány a následne by sa mal projekt realizovať.


.

BM: Ustekana sobota