Fotosúťaž Euroobčan, ktorá má na programe už svoj 11. ročník, sa tematicky zameriava na ľudí.

“Keďže posledných pár ročníkov bolo venovaných predovšetkým prírode, rozhodli sme vybrať tému plnú emócií, ktoré dokážu na fotografie priniesť len ľudia,” informovala Alexandra Berecová z Europe Direct v Senici.

Ako ďalej doplnila, tento rok Slovensko oslávilo 15. výročie vstupu do Európskej únie. “Za tieto roky sa pocit euroobčianstva čoraz viac posilňuje. Cieľom súťaže je tento pocit utvrdiť a prostredníctvom súťažných fotografií ukázať, že občianstvo nie je len pojem, ale konkrétny status, ktorému prislúchajú určité práva,” doplnila Berecová.

Fotografie bude hodnotiť odborná porota, ktorá udelí hlavnú cenu a ďalšie ceny autorom najúspešnejších snímok, čiernobiele a farebne spracované fotografie sa budú hodnotiť spoločne. Dôraz bude kladený na obsahovú stránku témy, uhol, kompozíciu, osvetlenie, technickú kvalitu, ako aj na estetickú a umeleckú pôsobivosť snímky.

Možnosť prihlásiť sa do súťaže je do konca októbra a zaslať súťažné fotografie je možné poštou na adresu vyhlasovateľa alebo priniesť osobne do Informačného centra Europe Direct na Mestský úrad v Senici. Po skončení súťaže sa uskutoční výstava súťažných fotografií spojená s ocenením najlepších fotografií.


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota