Mesto Šaštín-Stráže získalo nenávratný finančný príspevok (NFP) z prostriedkov Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Informovala o tom prednostka Mestského úradu Šaštín-Stráže Terézia Lang.

Mesto získané finančné prostriedky využije na budovanie a zlepšenie technického vybavenia odborných učební v základnej škole.

“Financie boli určené na konkrétny účel, pričom sa jedná o obstaranie vybavenia biologicko-chemickej učebne, jazykovej učebne a školskej knižnice resp. študovne,” uviedla Lang.

V čase podávania projektu bol celkový rozpočet projektu v hodnote 88.766,61 eura. “Vzhľadom na prekročenie stanovených benchmarkov sme identifikovali neoprávnené výdavky v hodnote 6701 eur. V čase podania projektu bola spoluúčasť mesta na sume 10.804,28 eura,” doplnila prednostka mesta.

Ako ďalej informovala, rozpočet sa bude aktualizovať a pred začatím verejného obstarávania (VO) mesto zrealizuje prieskum trhových cien na určenie predpokladanej hodnoty zákazky. Spraví tak preto, lebo prešli dva roky od podania žiadosti o NFP a vydaním rozhodnutia o schválení žiadosti o NFP. Suma získanej dotácie je vo výške 77.962,33 eura.

Vzhľadom na termín vydania rozhodnutia o schválení žiadosti o NFP, sa pôvodný termín realizácie stal neaktuálny, keďže pôvodný predpokladaný termín začatia projektu bol október 2017 s ukončením do júla 2018. “Rozhodnutie bolo vydané po nastavenom termíne ukončenia projektu. Z toho dôvodu. rešpektujúc pôvodnú dĺžku realizácie osem mesiacov, mesto požiadalo o zmenu harmonogramu s predpokladaným začiatkom projektu v marci 2020 a ukončením v októbri 2020. Harmonogram bude upravený podľa priebehu VO, ktorého začatie je naplánované hneď po aktualizácii predpokladanej hodnoty zákazky,” doplnila Lang.


.
Toto je čítané

Na diaľnici D2 pri Kútoch platí dopravné obmedzenie

Od pondelka (22. 4.) 10.00 h bude v úseku medzi 4,9. a…

BM: Ustekana sobota