Mesto Senica zrekonštruovalo telocvičňu na Základnej škole s materskou školou J. Mudrocha. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Počas prázdnin bola v telocvični zrealizovaná v rámci projektu “Rekonštrukcia cvičného priestoru vrátane náraďovne” výmena podlahy a obkladu v celkovej sume 46.000 eur. Mesto získalo na projekt dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 36.300 eur. Spolufinancovanie mesta bolo vo výške 9712,20 eura.

V rámci projektu bola vytrhaná stará palubovka a osadené nové parkety z jaseňa. “V celej telocvični je približne 23.000 kusov parkiet. K tomuto odtieňu parkiet bol potom prispôsobený a osadený nový drevený obklad,” uviedla Barošková.

Ako ďalej dodala, priestor slúži počas dňa na vyučovanie telesnej výchovy, v poobedných hodinách zas na tréningy a športovú záujmovú činnosť. “Vzhľadom na to, že v budove sídli aj materská škola, telocvičňu v prípade nepriaznivého počasia využívajú na športovú aktivitu aj škôlkari,” doplnila hovorkyňa.


.

BM: Kralici