MAX RUN 2019: Minulý rok sme charitatívnym behom pomohli 13 ročnému Alexovi, ktorý trpí detskou mozgovou obrnou a epilepsiou.

Celkovo prišlo túto dobročinnú akciu podporiť vyše  200 bežcov a vyzbieralo sa pre chlapca  1 000 €. Táto suma pomohla zafinancovať rehabilitácie, ktoré mu veľmi pomáhajú, ale ktoré sú však finančne náročné, nakoľko to poisťovňa neprepláca.

Tento rok by sme chceli charitatívnym behom podporiť  dvoch súrodencov, ktorí trpia  vážnym ochorením , svalovou muskulárnou dystrofiou.

Starší  brat Tomáš, ktorý bude mať práve v tento deň na MUX RUN narodeniny , 13 rokov, navštevuje 7.ročník  a  mladší brat  Matyáš  navštevuje  4.ročník  Základnej školy na Strážnickej ulici v Skalici. Obidvaja chlapci sú nechodiaci a sú odkázaní na invalidný vozík.

V rodine pracuje iba otec, nakoľko mama je doma, pretože  ich zdravotný stav si vyžaduje neustálu starostlivosť. Ich presun do školy a vôbec kamkoľvek je náročný, pretože 2 invalidné vozíky sa nezmestia do bežného  auta a špeciálne upravené auto  pre 2 invalidné vozíky  je pre ich rodinu príliš drahé a rodina si ho nemôže dovoliť.

Charitatívnym behom – a vyzbieranými finančnými prostriedkami by sme chceli finančne pomôcť na kúpu takto špeciálne upraveného vozidla, ktorý by im aspoň čiastočne uľahčil ich presun nielen do školy, ale aj v bežnom živote.

Propozície: MAX RUN 2019

Termín behu: 13. október 2019
Kategórie:
200m jednotná žiacka kategória
2700m rekreační bežci, žiaci a žiačky 12 – 15 rokov
5400m ženy
8100m muži
Prezentácia: od 9:00 do 10:15 ZOC MAX Skalica


.

BM: Ustekana sobota