Tradičné remeselné trhy Malacká šošovica sa uskutočnia v sobotu (28.9.) na svojej domovskej pôde v parku na Kláštornom námestí. Na svojich stabilných miestach budú môcť návštevníci nájsť stánky šikovných ľudí z Malaciek i okolia s rozmanitým sortimentom. Dominovať budú ručne robené výrobky. V programe je najväčším ťahúňom krst debutového albumu malackej speváčky Lýdie Novotnej.

Malacká šošovica
Foto: Lucia Vidanová

Jesennej šošovice sa zúčastní vyše päťdesiat predávajúcich a prezentujúcich. Na koho sa môžeme tešiť? „Pôjde o taký náš tradičný okruh šikovných Malačanov/Záhorákov. Na šošovici nájdete prírodnú kozmetiku, kvalitný domáci med, rôznymi technikami robené remeselné výrobky, bižutériu a iné. Veľmi nás teší, že príde aj bylinkárka Zuzka, ktorá práve na šošovici začína s bezobalovým predajom bylinkových zmesí. Návštevníci si môžu zdravo zamaškrtiť, ochutnať vegánske špeciality, ovocné šťavy,“ hovoria organizátori.

Foto: Lucia Vidanová

V programe bude hlavným ťahúňom krst debutového albumu malackej pesničkárky Lýdie Novotovej o 11:00. „Lydka je už našou stálicou v programe a veľmi sa tešíme z toho, že sa jej splnil sen. Jej album Žijem ako cítim je skutočne svetový. Nahrala ho v spolupráci s Dominikom Štofkom z kapely King Shaolin. Námety na piesne, ktorých texty si sama píše, čerpá zo života. Ako sama tvrdí, sú odrazom jej radosti a lásky k životu,“ dodávajú organizátori. Nasledovať bude hodinový koncert Lydky s kapelou.

Malacká šošovica
Foto: Lucia Vidanová

Nebudú chýbať ani iní šikovní Malačania či hostia z okolia. Program budú dopĺňať sprievodné podujatia. Otvorené budú Pálffyovské krypty od 10:00 do 12:00. Najmenší sa môžu tešiť na maľovanie na tvár či tvorivé dielničky s montessori prvkami. Oddýchnuť si budete môcť v čitárni či pri tvorbe sledovať malackých výtvarníkov alebo si dať namaľovať portrét či karikatúru. Svoje aktivity budú prezentovať Malackí zberači a v neďalekej telocvični cirkevnej školy bude podujatie Pohybovne – Rozhýb ma od 10:00 do 14:00.

Všetci ste srdečne vítaní.

Lucia Vidanová


.

BM: Festival Záhrad