Futbalisti Senice zvíťazili v sobotu v 10. kole Fortunaligy doma nad nováčikom FK Pohronie 1:0.

foto: Róbert Fritz – FB FK Senica

FK Senica – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)

Gól: 86. Akinyoola. Rozhodovali: Pavlík – Vorel, Súkeníková, 565 divákov.

Senica: Vorel – Favaro Amaral, Dias, Didiba – Cvek – de Assis, El Moudane (65. Akinyoola), Klapan, Yenne (85. Baumgartner) – Sulley (65. Ramirez), Castaňeda

Pohronie: Vantruba – Mainge, Nosko, Bartoš, Župa – Dzurík (87. Meda) – Hrnčár, Klec (81. Sedláček), Pellegrini, Blahút (76. Mészáros) – Abrahám

Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol, bolo vidieť, že ide o dôležitý súboj dvoch posledných mužstiev tabuľky. Nervozita bola hlavne na senickej strane, keď sa domáci nevedeli v ofenzíve presadiť. Jedinú strelu do priestoru Vantrubovej brány poslal v 10. minúte Sulley, ale hosťujúci brankár ju kryl. Boli to hostia, ktorí sa pri troche šťastia mohli dostať do vedenia. V 24. minúte sa dostal po dlhom aute k lopte Blahút, no lopta ho prekvapila a mieril vedľa. Potom sa v priebehu troch minút dostal do dvoch hlavičkových zakončení Abrahám,, no našťastie pre Seničanov vždy trafil brankára Vorela. Na ihrisku bolo veľa súbojov a polčas sa tak skončil bez gólov.

Po prestávke Seničania pridali smerom dopredu a boli aktívnejší. Hostia za celý druhý polčas neohrozili senického brankára Vorela. Hneď na začiatku polčasu nevyužil zaváhanie obrany El Moudane, ten istý hráč sa snažil zakončiť nožničkami v 52. minúte, ale Vantruba bol na svojom mietse. Poslených 20-minút Seničania zavreli hostí na svoju polovicu, v 78. minúte strelu z priameho kopu z 20 metrov  brankár vyrazil na roh, po jeho zahratí strieľal z rohu šestnástky Yenne, lopta skončila na ľavej žrdi. Seničania sa gólu dočkali v 86. minúte, keď striedajúci Akynyoola vystrelil z otočky zo šestnástky a lopta sa odrazila od ľavej žrde za chrbát Vantrubu. Seničanom sa konečne podarilo streliť po troch zápasoch gól a odsunuli súpera na posledné miesto.

Ján Rosinský, tréner FK Pohronie: “Bolo vidieť, že hrajú mužstvá z konca tabuľky. Zamerali sme sa na defenzívu s tým, aby sme vychádzali do rýchlych protiútokov, najmä v prvom polčase sa nám to darilo. Smerom dopredu sme však súperovu bránu ohrozili veľmi málo. Domáci sa snažili prekonávať našu obranu hlavne krídelnou hrou, ktorú sme celkom dobre eliminovali. V druhom polčase sme išli za svojim cieľom do 70.minúty, potom sme začali robiť individuálne chyby. Súpera sme dostali na koňa, začal mať prevahu v hre čoho bol výsledkom ich víťazný gól.”

Michal Ščasný, tréner FK Senica: “Súhlasím s trénerom hostí, kvalitu zápasu nebol vysoká, najmä v prvom polčase. Pohronie veľmi dobre bránilo, ako aj v poslednom zápase proti Žiline, ktorej narobili problémy. My sme nevyužili náš potenciál v prvom polčase, bez pohybu hráčov, chýbali tam nábehy za obranu, málo pohybu od hrotových útočníkov  a takisto aj zlý pohyb stredových hráčov – hrali sme pomaly. Zápas v  prvom polčase nemal ligové parametre. V druhom polčase sme zlepšili hru a pohyb, snažili sme sa hrať po krídlach, vyloženú šancu sme si ale nevypracovali. Zápas rozhodla individuálna akcia, teší nás zisk troch bodov.”


.

BM: Kralici