Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vykonáva od 1. októbra lokálne opravy vozovky na diaľnici D2 v úsekoch hraničného priechodu Brodské – Lanžhot a križovatky Kúty. Informovala o tom hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

ilustračné foto

Oprava cementobetónového krytu vozovky v úseku hraničného priechodu Brodské – Lanžhot bude pozostávať z vybúrania poškodenej cementobetónovej vozovky. “Následne sa zhotovia nové podkladové vrstvy, debnenia, uloženie výstuže a potom sa zhotoví nový cementobetónový kryt,” uviedla Michalová.

Oprava vozovky diaľničnej križovatky Kúty bude spočívať vo výmene obrusnej vrstvy celej šírky vetvy, v odfrézovaní a položení novej vrstvy asfaltového koberca.

Obmedzenia sa od 1. do 31. októbra budú týkať opravy vozovky na hraničnom priechode D2 Brodské – Lanžhot, od 7. októbra do 20. októbra opravy vozovky na diaľnici D2 v mieste križovatky Kúty. Od 14. októbra do 31. októbra je náhradný termín pre opravu v prípade nepriaznivého počasia.

„Doprava počas opravy v úseku hraničného priechodu Brodské – Lanžhot bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu toho istého jazdného pásu. Doprava počas opravy vozovky križovatky Kúty bude vedená po obchádzkovej trase smerovanej na podjazd Brodské alebo nadjazd Sekule,” doplnila hovorkyňa NDS.


.

BM: Festival Záhrad