Korálkáreň Skalica a OZ Banana Events srdečne pozývajú na 1. ročník  na trádície oživujúcu udalosť  Handmade veľtrh, ktorý sa uskutoční 5.10. 2019  v ZOC Max Skalica.

Celá akcia sa ponesie v duchu originálnych prác, tradičných, ale aj novodobých remesiel. Pozvanie prijali unikátni remeselníci z oblastí ako je drotárstvo, paličkovaná čipka, práca s drevom a prútím, z novodobých šperkárstvo, pletenie, háčkovanie, výroba mydiel, soutache a veľa ďaľších.
Môžete sa tešiť na vystúpenie FS Valša, latinsko-amerických tančníkov z TK Orion, moderované vstupy, na ktorých sa zúčastnia aj odborníci na podporu predaja hand-made produktov, ktorí nám prezradia zopár fígľov, ako zverejňovať a propagovať svoje výrobky na sociálnych sieťach a natáčať videá.
Atmosféru spestria mini výstavky a tématické zákutia s ukážkami krojov, výšiviek, šperkov a rôznych predmetov z gazdovských dvorov. Dozviete sa, ako vyzerajú jednotlivé výrobky v ich štádiách rozpracovania a zaujímavosti, aké ste možno o danom remesle nevedeli.
Súčasťou akcie sú živé workshopy, kde si môžete vyskúšať napríklad výrobu sviečok, uháčkovať srdiečko, alebo sa ponorit do úlohy drotára. Aj základy pletenia zvládnete , aj toho klasického z vlnenej priadze, aj z papierových roličiek či pedingu.

.

BM: Ustekana sobota