Semafor na moste cez rieku Morava na bývalom hraničnom prechode Moravský Svätý Ján – Hohenau priniesol vodičom počas svojej nefunkčnosti viacero nepríjemných chvíľ. Prejazdu cez most zo slovenskej strany v prípade nefunkčnosti semaforu zabráni nainštalovaná závora.

Závora bude v prípade správnej funkčnosti spustená do prevádzky ešte do vianoc. Závora bude ovládaná na diaľku pomocou SMS správ. V prípade prác na moste alebo nefunkčnosti semaforov bude most z našej strany uzatvorený. Na rakúskej strane, žiadne podobné zariadenie umiestnené nie je. Dúfajme, že kroky na slovenskej a rakúskej strane budú koordinované a nenastane ďalší problém, keď vodiči prichádzajúci z rakúskej strany sa o uzávere mosta dozvedia až na slovenskej strane.

Problémy pri prejazde sú aj v prípade, že sa vyleje rieka Morava z koryta a uzatvára sa most. Stáva sa, že vodič sa o uzatvorení mosta dozvie, až pri zjazde z mosta na rakúskej strane. Ako sa pre Zahori.sk vyjadrila v auguste 2010 Iveta Fedorová zo SSC (správca mosta), Fedorovej “O uzatvorení mosta, či už z našej strany alebo z rakúskej sa vopred informujeme, v ojedinelých prípadoch (napr. záplavy atď.) sa most ihneď uzatvorý a druhej strane sa to dá na vedoemie dodatočne.”.

Podobný automatizovaný systém, by mohol byť spoločný pre slovenskú aj rakúsku stranu mosta.


.

BM: Ustekana sobota