Poslanec Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici Pavol Kalman vyzval zástupcu primátora Filipa Lackoviča, aby sa vzdal mandátu poslanca MsZ, viceprimátor na tento krok nevidí dôvod a uvažuje nad právnymi krokmi voči poslancovi Kalmanovi.

Filip Lackovič, Pavol Kalman, Senica
Filip Lackovič a v pozadí Pavol Kalman, Foto: Facebook

Kalman zdôvodňuje svoju výzvu tým, že v čase, keď Lackovič pôsobil viac ako dva roky na pozícii referenta na úrade Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), reálne túto funkciu nevykonával. “Jeho pracovná doba je nevystopovateľná, mal menej ako polovičný pracovný úväzok a nemusel využívať elektronický dochádzkový systém tak ako ostatní bežní zamestnanci. Za oficiálny výkon menej ako štyri hodiny denne dostával mesačnú mzdu viac ako 1100 eur, plus telefón, auto a koncoročné odmeny,” uvádza vo svojom vyhlásení Kalman.

Zástupca primátora považuje vyhlásenie poslanca za nepravdivé a zvažuje právne kroky na svoju obhajobu. “Ako verejný činiteľ som si vedomý, že musím zniesť väčšiu mieru kritiky a na to som aj pripravený. Kritika však musí byť vecná a pravdivá. Výroky pána Kalmana však už prekročili hranicu slušnosti. V publikovanom texte podlo a úmyselne zavádza, prekrúca fakty a vyslovene klame. Vzhľadom na úmyselné šírenie klamstiev zo strany poslanca Kalmana zvažujem ďalšie právne kroky,” uviedol pre TASR Lackovič. Trvá na tom, že svoju prácu na BSK vykonával riadne, čo podľa jeho slov dokazujú materiály publikované na internete.

Ako ďalej doplnil, Kalman by sa mal viac venovať svojej práci v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK). “Senica a jej obyvatelia totiž jeho dvojročné pôsobenie vo vedení TTSK doteraz nijakým pozitívnym spôsobom nepocítili. Ak sa mu vo vedení župy pracovať nechce, nech radšej miesto uvoľní niekomu šikovnejšiemu, z koho budú mať obyvatelia Senice a nášho okresu osoh,” doplnil zástupca primátora.


.

BM: Festival Záhrad