Mesto Senica v súčasnosti buduje dva nové chodníky. Prvý vznikne od Fándlyho ulice na Ulicu S. Jurkoviča a druhý pribudne pred bývalou hasičskou zbrojnicou na Hurbanovej ulici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Foto: Senica.sk

Časť chodníka na Hurbanovej ulici doteraz úplne chýbala, ľudia na prechod z jedného chodníka na druhý používali parkovisko pred bývalou hasičskou zbrojnicou. “Z dopravného hľadiska prechádzajú chodci neusporiadane cez asfaltovú plochu vedľa cesty, pričom vstupujú nebezpečne do dráhy vozidiel,” vysvetlil vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a dopravy na mestskom úrade Ivan Šteffek.

Vybudovaním chodníka s vyznačeným priechodom pre chodcov a osadením zábradlia budú chodci usmernení na chodník a označené priechody. “Chodníky sú navrhované zo zámkovej dlažby, pred priechodmi budú kombinované s dlažbou pre nevidiacich. Priechod na ulici Kolónia bude osvetlený,” doplnil vedúci oddelenia.

Z dôvodu chýbajúceho prepojenia chodníkov na uliciach S. Jurkoviča a J. Fándlyho a absencie bezpečného priechodu cez cestu II/500 realizuje samospráva dobudovanie chodníka, ktorý prepojí tieto dve ulice. “Zároveň tu bude vybudovaný bezpečný a bezbariérový priechod pre chodcov cez frekventovanú cestu a druhý priechod pri odbočke k parkovisku a ku garážam, pri ktorých bude dobudované aj osvetlenie,” doplnil Šteffek.

Okrem nových chodníkov samospráva zároveň opravuje postupne aj 120 kilometrov už existujúcich chodníkov, ako sa v týchto dňoch udialo na Čáčovskej ceste,” doplnila hovorkyňa mesta.


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota