Dvojkoncert sa uskutoční v sobotu (16.11.) od 20:00 v Avalonross v Senici. Predstavia sa dve hudobné zoskupenia, ktoré sú so Senicou a Záhorím úzko previazané. Aké? Čítajte ďalej!

Prvou kapelou je Šaldo Band. Rada Šalíka netreba veľmi predstavovať – je osobnosťou senického undergroundu už od čias kapely Ham and Dogs, neskôr So Sad Butterfly a Čajovne u sousedú v Kunove, ktorej bol zakladateľom (podobná zvukomalebnosť posledných dvoch názvov nie je náhodná!).

Šaldo odvtedy neprestajne tvorí, pričom sa forma jeho spolupráce s rôznymi hudobníkmi a hudobníčkami zo Senice a okolia neustále pretavuje do rozličných podôb a žánrov. Od dvojčlenného zoskupenia s violončelom Šarik a syn, ktoré sa načas rozrástlo do štvorčlennej kapely, sa Šaldo navrátil k sólovému vystupovaniu, aby sa po čase opäť spojil s muzikantmi, ktorý sú práve (nie) náhodou k dispozícii. Názov ďalšieho zoskupenia ŠalDuo hovorí sám za seba, v akej forme sa prezentovalo – nie však na dlho. Od začiatku roku 2019 sa totiž šalíkovský textársky a skladateľsky um zhmotňuje v novej podobe, ktorá sa nazýva Šaldo Band. Je ale vlastne až tak nová? Alebo je to stále ten starý dobrý Šaldo?

Craggy Collyde si svoju senickú premiéru odbili presne pred rokom, 16.novembra 2018 v Avalonross, symbolicky na mieste legendárneho Inferna, kde sa v časoch minulých odohralo nespočet undergroundových (a to doslova!) koncertov.

Názov znie britsky nie náhodou, frontman kapely totiž pochádza z tejto ostrovnej krajiny. Pojítkom so Senicou je v tomto prípade osoba bubeníčky, ktorá tvorí druhú polovicu tohto rock’n’rollového dua. Odchovankyňa Čajovne u sousedú, bývalá členka senických kapiel Zdanie Klame, Myší Šramot alebo D’Babs and Marcin, sa v Brne zrazila s týmto anglickým gentlemanom, čoho výsledkom bol prvý singel vydaný v lete 2018. Craggy Collyde odvtedy odohrali niekoľko koncertov v Česku i na Slovensku a čoskoro chystajú vydanie nového EP. Songy z neho budete môcť počuť aj na koncerte 16. novembra v Avalonross.

Udalosť: na Facebooku


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota