Mesto využíva priaznivé jesenné počasie na rekonštrukciu verejných priestorov. Niektoré projekty finišujú, ďalšie sa začínajú.

Foto: Otano

Takmer dokončená je už Kozia ulica v úseku od Záhoráckej po Hviezdoslavovu, kde je opravená vozovka aj chodníky a vybudoval sa pozdĺžny pás parkovania. Ešte pribudne zeleň a zelené ostrovčeky. Zároveň s Kozou sa zrekonštruoval aj chodník pred Základnou školou na Záhoráckej ulici.

Stavebné práce pokračujú vo vnútrobloku v Domkoch. Opravujú sa tam parkovacie miesta, prístupové cesty, chodníky, kontajnerové stojisko a vstupy k vchodom. Práce by sa mali skončiť v prvej novembrovej dekáde.

Začína sa tiež dlhoočakávaná rekonštrukcia Hlbokej ulice, kde už má mesto vysúťaženého dodávateľa prác. Na úseku od Duklianskych hrdinov po Hodžovu obnovia povrch cesty a pribudne chodník, cyklopruh, zeleň a vjazdy do domov.

V prípade vhodného počasia by sa ešte mohla stihnúť rekonštrukcia chodníkov a parkovacích miest v lokalite ulíc Skuteckého a Michala Tillnera okolo Betánie na sídlisku Juh.

Stavebné mechanizmy už pracujú na Továrenskej, kde pribudne verejné osvetlenie. Na jeho vybudovanie venovala spoločnosť IKEA Components 200 tisíc €. Ďalšia finančná pomoc, tentoraz 25 tisíc € od spoločnosti VGP Parks, pôjde na verejné osvetlenie na Dielenskej.

-lp-, foto: -otano-


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota