Senickí policajti vykonávali v uplynulom týždni dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou v cestnej premávke. Počas necelých dvoch hodín zastavili pre rýchlosť troch vodičov, ktorí mali zároveň aj pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.

ilustračné foto

Polícia hliadkovala mimo obce na ceste medzi Senicou a Jablonicou v úseku, kde je maximálna povolená rýchlosť 90 km/h. “Pri odbočke na Dolné Suroviny prekročil 51-ročný vodič osobného motorového vozidla zo Senice rýchlosť o 17 kilometrov za hodinu. Podrobil sa aj dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny, v prepočte 0,5 promile,” uvádza polícia.

O 40 minút neskôr prechádzal úsekom 40-ročný vodič z okresu Nitra. Radar mu nameral rýchlosť 102 km/h a polícia mu v krvi namerala 0,31 mg alkoholu, čo je v prepočte 0,65 promile. “Neprešlo ani 30 minút a rýchlosťou vyššou o 19 km/h jazdil 67-ročný vodič z Bratislavy. Už aj policajti sa čudovali, keď mu zistili požitie alkoholu, v krvi mal 0,65 promile,” doplnila polícia.

Bezpečnostné zložky previnilcom zadržali vodičské preukazy a zakázali im ďalšiu jazdu. Riešení budú v správnom konaní, pričom im hrozí pokuta od 150 do 800 eur a zákaz viesť motorové vozidlá počas troch rokov.


.

BM: Ustekana sobota