Časť areálu najväčšej základnej školy v Malackách sa v týchto dňoch mení na stavenisko. Začína sa výstavba  novej telocvične Základnej školy Dr. J. Dérera, pretože pôvodná už nestačí ani kapacitne ani vybavením. Autorom projektu je mestský architekt Branislav Škopek.

Autorom projektu a vizualizácie je architekt Branislav Škopek z Mestského úradu v Malackách.
Autorom projektu a vizualizácie je architekt Branislav Škopek z Mestského úradu v Malackách.

O novej telocvični sa dlho hovorilo a dlho trval aj proces prípravy. Než sa podpísala zmluva, bolo potrebných veľa krokov: uchádzanie sa o dotáciu z ministerstva školstva, získanie územného rozhodnutia, príprava dokumentácie pre stavebné povolenie, získanie stavebného povolenia, príprava realizačnej dokumentácie či vyhlásenie súťaže na zhotoviteľa. Ak nie je počuť nejaký čas o rozpracovanom projekte, neznamená to, že by sme na ňom nepracovali. Pri väčších projektoch, akým je aj táto nová telocvičňa, trvajú procesy niekoľko mesiacov,“ zdôraznil primátor Juraj Říha.

Pôvodná telocvičňa bude v prvej fáze výstavby fungovať v bežnom režime, ale neskôr bude dočasne odstavená, pretože aj jej priestory sa budú čiastočne rekonštruovať.  Samotný projekt novej telocvične vyzeral v úvode ako veľmi jednoduché dielko, avšak dnes je z toho obrovská stavba za vyše 700 tisíc eur. Pridali sme však kompletne nové šatne so sprchami a vzduchotechniku. Ďakujem preto poslancom zastupiteľstva za podporu a snáď bude výstavba napredovať bez prekážok,“ povedal primátor.

Niektorí rodičia žiakov vyjadrili obavy, či stavebné práce nezničia zrenovovaný areál školy. Viceprimátor Milan Ondrovič upokojuje verejnosť, že nič také nehrozí: „Stavenisko bude prístupné od Námestia SNP, takže nové multifunkčné ihrisko ani školský dvor nebudú zaťažené pohybom stavebných mechanizmov.Chodci, ktorí využívajú chodník pozdĺž školy, budú musieť prejsť na druhú stranu parku. V lokalite budú počas výstavby platiť čiastočné dopravné obmedzenia.

Nová telocvičňa bude mať plochu ihriska 24 x 12 metrov, profesionálny povrch taraflex a zelenú strechu. Vysúťažená cena diela  je 775 505,75 €, z toho 150 tisíc € predstavuje dotácia z ministerstva školstva. Hotová by mala byť približne v polovici budúceho roka.


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota