Prvou lokálnou televíziou, ktorá získala povolenie pre svoj vlastný DVB-T multiplex je senická TV Sen. Frekvenciu kanál K21 pridelil Telekomunikačný úrad po medzinárodnej koordinácii spoločnosti TV Sen do konca roka 2017.

Správu priniesol server o médiách Medialne.sk, ako sa ďalej v článku uvádza: Pridelenie frekvencie ešte neznamená, že TV Sen môže hneď sprevádzkovať vysielač, z ktorého bude šíriť na obmedzenom území signál DVB-T. Lokálna televízia musí absolvovať ešte jeden byrokratický proces a požiadať o prevádzkové povolenie pre vysielač.

Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila prevádzkovateľovi TV Sen päť monotypových programových služieb TVST, TV SEN, TVS, TVM a TVB. TV Sen je podporovaná mestom Senica. Licenciu dostala spoločnosť Videoštúdio RIS, ktorá má rovnakých konateľov ako eseročka TV Sen. Firma prevádzkuje televízie pre obce Senica, Skalica, Myjava, Stará Turá a Brezová pod Bradlom.

Lokálni či regionálni vysielatelia môžu byť na rozdiel od veľkých televízií zároveň prevádzkovateľmi terestriálneho vysielania. Lokálni či regionálni prevádzkovatelia DVB-T tiež nemusia súťažiť o frekvencie, musia si ich však na vlastné náklady vyhľadať.

Správa prevzatá z Mediálne.sk.


.

BM: Festival Záhrad