Komunity z celého Slovenska sa môžu každoročne zapojiť so svojím projektom do grantového programu TESCO „Vy rozhodujete, my pomáhame“. Do VI. edície sa prihlásila aj dobrovoľnícka skupina Malackí zberači, ktorá vo voľnom čase čistí lesy v okolí Malaciek.

Tá sa s projektom „Stromy pre Malacky“ umiestnila na 1. mieste. Vďaka 34 308 hlasom zákazníkov predajní TESCO môžu finančne pokryť a realizovať výsadbu ovocných stromov v blízkosti centra.

Výsadbou ovocných stromov sa zlepší termoregulačná schopnosť mesta a obyvatelia budú môcť ochutnať ovocie priamo zo stromu takmer v úplnom centre. Organizátori sa rozhodli pre výber tradičných lokálnych odrôd ovocných stromov. Dôvodom bola snaha o zachovanie odrôd, ktoré sú v súčasnosti vytláčané exotickými odrodami, a preto upadajú do zabudnutia.

Samotná realizácia projektu bude prebiehať už túto sobotu (16.11.) od 9:30. Stromy sa budú vysádzať na priestranstve pri bytovkách medzi Bernolákovou ul. a Mierovým námestím. Pozvaní sú všetci Malačania, ale aj obyvatelia okolitých dedín, ktorí majú chuť skrášliť náš región, naše mesto. Nezabudnite si so sebou priniesť rýle, lopaty, hrable, vedrá a hlavne dobrú náladu! Ďalšie podrobnosti o udalosti nájdete na Facebooku a Instagrame Malackých zberačov.


.

BM: Kralici