Počas krásneho leta na Záhorí mali ľudia opäť možnosť prihlásiť sa do fotografickej súťaže s názvom Záhorie – rozmanitá zem, ktorej 2.ročník zorganizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Záhorie.

Fotografie boli zasielané v troch témach- tradície a folklór, lokálne produkty a turistické ciele. Do súťaže sa prihlásilo 25 súťažiacich, ktorí poslali viac ako 40 nádherných fotografií. Ako aj minulý rok, víťaz mohol byť nie jeden ale hneď dvaja.

Kostolík sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch od Lenky Gažovej
Kostolík sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch od Lenky Gažovej

Odborná porota v zložení fotografov Adama Húšeka, Tomáša Bilka a riaditeľky organizácie Dominiky Ondrovičovej, zvolili za víťaznú fotografiu Kostolík sv. Margity Antiochijskej v Kopčanoch od Lenky Gažovej.

Fotografia Tomáša Slávika s rozkvitnutými poliami ďateliny
Fotografia Tomáša Slávika s rozkvitnutými poliami ďateliny

Druhé hlasovanie bolo v rukách verejnosti, kde na facebookovej stránke Región Záhorie zvolili najväčším počtom lajkov fotografiu Tomáša Slávika s rozkvitnutými poliami ďateliny.

Pretože Záhorie je naozaj krásny región, chceme sa s vami podeliť o tieto fotografie. Dovoľujeme si vás pozvať na vernisáž výstavy fotografií 2. ročníka fotografickej súťaže Záhorie –rozmanitá zem, ktorá sa uskutoční v kúpeľnom dome Centrál v Smrdákoch, dňa 21.novembra o 17:00 hod. Vernisáž otvorí folklórny súbor Nádej z Kuklova a po vystúpení budú víťazom odovzdané ceny. Pre návštevníkov sme si pripravili aj chutnú ochutnávku Záhoria, kde nebude chýbať prezentácia tohto regiónu. Na podujatie prijal pozvanie aj generálny riaditeľ kúpeľov Piešťany.

Výstava v kúpeľnom dome Centrál potrvá do 11.decembra 2019.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota