Mesto Senica plánuje opätovne podať žiadosť na výmenu plastových okien v detských jasliach. Informovala o tom vedúca oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu Renáta Hebnárová.

Foto: Google Maps

Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici podal poslanec Roman Sova interpeláciu k nezrealizovanej výmene plastových okien na objekte detských jaslí. “Prečo sa na objekte nerealizovala výmena plastových okien, keď bola schválená v rozpočte a prečo sa dávala do rozpočtu, keď sa mal predložiť projekt na čerpanie mimorozpočtových zdrojov?” pýtal sa na novembrovom zasadnutí MsZ poslanec Sova.

“Na rok 2019 bola schválená v rozpočte suma 6000 eur na údržbu budovy. Z tejto položky bola uhradená oprava strechy a oprava omietky na strope v celkovej sume 2984,29 eura. V mesiaci august boli zverejnené výsledky pridelenia finančných prostriedkov z Envirofondu, mestu Senica nebol schválený projekt na rekonštrukciu a modernizáciu budovy mestských jaslí,” uviedla v odpovedi vedúca oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu.

Ako ďalej uviedla, mesto má záujem podať opätovne žiadosť o dotáciu z Envirofondu v roku 2020 na projekt rekonštrukcia a modernizácia budovy mestských jaslí. V prípade realizácie výmeny plastových okien v tomto roku by mesto Senica stratilo možnosť získať túto dotáciu, pretože by nemalo postačujúce koeficienty.

“V prípade, že by prišlo opäť k neschváleniu dotácie, mesto Senica pristúpi k výmene plastových okien z finančných prostriedkov, ktoré narozpočtuje na rok 2020. Na rok 2020 bude taktiež naplánovaná suma finančných prostriedkov na rekonštrukciu elektroinštalácie v objekte jaslí,” informovala Hebnárová.

Mesto zároveň informovalo, že v jasliach v rokoch 2017 a 2018 investovalo do výmeny okien sumu 8311,71 eura a sumu 10.002,68 eura do položenia PVC podlahy a údržby sociálneho zariadenia.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 1,5 milióna eur na revitalizáciu lesoparku Hájek

V Skalici zrevitalizujú lesopark Hájek aj Mestská búdu. Zámer na tieto projekty…

BM: Ustekana sobota