V nedeľu 3. novembra sa bežal TCS New York City Marathon 2019 aj so Záhoráckou účasťou.

Príležitosť zabehnúť si ho dostal Seničan Miroslav Khír zo Záhoráckeho Friškého Týmu Senica. V konkurencii 53.518 bežcov sa umiestnil na celkovom 12552. mieste v čase 3:52:19 hod.

V pomyselnom poradí z 37 štartujúcich Slovákov obsadil 13. miesto, v kategórii 40 až 45 – ročných obsadil 1654. miesto spomedzi 4859 bežcov.

Miroslav Khír o svojej účasti v New Yorku prezradil: „Keďže som sa nekvalifikoval na základe maratónskeho času a každý rok sa naň hlási niekoľkonásobne viac ľudí ako je povolená kapacita, skúsil som šťastie v lotérii a mal som obrovské šťastie, že ma vyžrebovali. Trať bola náročná, kopcovitá. Bežalo sa zo Staten Island smerom do Brooklinu, Queensu, Manhattanu a cieľ bol v Central parku. Môj dosiahnutý čas bol zatiaľ môj najhorší maratónsky, keď najmä v druhej polovici trate som cítil v nohách ešte košický maratón spred necelého mesiaca. Nohy prestali poslúchať a posledne tri kilometre som bol ako na prechádzke a kochal som sa. Ešte nemám toľko natrénované, aby som mohol bežať po necelom mesiaci ďalší maratón. Atmosféra bola úžasná, popri trati fandilo viac ako 2 milióny ľudí, cele mesto žilo týmto maratónom. Skvelá skúsenosť.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci budú hrať skupinu o 5. – 8. miesto

V stredu 10. apríla odohrali hádzanári Záhoráci Stupava/Malacky domáci extraligový zápas s Považskou Bystricou. Išlo…

BM: Ustekana sobota