Mesto Senica zrekonštruuje v roku 2020 dom smútku. Mesto vyhlásilo verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác, do ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť do 25. novembra.

Ilustračné foto: 123rf.com

Predmetom zákazky je komplexná rekonštrukcia domu smútku v Senici. “Bude pozostávať z čiastočnej rekonštrukcie sociálnych zariadení, interiérov, vykurovania, vzduchotechniky, elektroinštalácie, zdravotechnickej inštalácie, ozvučovacej techniky a výťahu,” uviedol pre TASR zástupca primátora Filip Lackovič.

Ako doplnil, na objekte pribudne nová strešná povlaková krytina a zateplí sa. Na budove sa vymenia vonkajšie výplne otvorov okrem už vymenených a vnútorné priestory sa vymaľujú. Fasáda dostane nový náter, opravia sa opadané obklady a vyčistia pohľadové betóny.

Pri verejnom obstarávaní je maximálna cena stanovená na 291.336 eur bez DPH a predpokladaná doba výstavby je stanovená na sedem mesiacov. “Na základe predchádzajúcich skúseností očakávame, že vďaka súťaži bude výsledná cena nižšia. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok stavebných prác je stanovený na 1. marca 2020. Jedná sa o dom smútku, takže by sme chceli práce dokončiť tak, aby návštevníci cintorína na Sviatok všetkých svätých už prišli do zrekonštruovaných priestorov,” doplnil Lackovič.

Počas rekonštrukcie treba počítať s tým, že dom smútku bude kompletne uzavretý, keďže niektoré práce sa nedajú spraviť za plného chodu. Rekonštrukcia prispeje aj k zníženiu prevádzkových nákladov domu smútku,” informoval zástupca primátora.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota