Mestská polícia (MsP) v Senici bude mať nového náčelníka. Na novembrovom zasadnutí o tom rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ). Tí odvolali doterajšieho náčelníka Rastislava Janáka, ktorý vo svojej funkcii pôsobil od roku 1994.

“Návrh som podal na základe diskusií, ktoré už niekoľko mesiacov prebiehali najmä na mestskej rade, ale aj medzi poslancami. Stotožnil som sa s návrhmi poslancov a dal som možnosť o tom rozhodnúť, keďže poslanci môžu odvolať náčelníka MsP iba na návrh primátora,” uviedol pre TASR primátor Martin Džačovský. Poslanci náčelníka odvolali 20 hlasmi z 22 prítomných poslancov, Roman Sova a Pavol Kalman sa pri hlasovaní zdržali.

Do doby predloženia návrhu na vymenovanie nového náčelníka bol dočasne poverený výkonom funkcie doterajší zástupca náčelníka Stanislav Macák. Poslanci zároveň zaviazali primátora vyhlásiť výberové konanie na nového náčelníka MsP. “To by sa malo uskutočniť v januári alebo februári budúceho roka,” doplnil primátor.

Keďže poslanci odvolali náčelníka polície, zároveň stiahli z rokovania bod o zvýšení počtu príslušníkov MsP, keďže podľa nich by takýto návrh mal podať až nový náčelník MsP.


.

BM: Ustekana sobota