Študenti, absolventi a učitelia z Gymnázia na Ul. 1. mája rozpútali vo štvrtok 14. novembra na jednom pódiu v malackom Kultúrním domečku obrovskú šou. Ich Spomienkový koncert sa niesol v duchu osláv Nežnej revolúcie.

Chceli sme si uctiť 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti aj predstaviť kapelu, ktorá je v momentálne v novom zložení,“ povedal pre Malacký hlas organizátor, učiteľ a vedúci školskej kapely Martin Čižmár.

Napriek spomínaniu na november 1989 rozhodne neodzneli len staré dobré klasiky ako Bolo nás jedenásť, Reklama na ticho, Let It Be alebo Pravda víťazí. Talentovaní hudobníci predviedli aj novšie populárne, dokonca aj muzikálové skladby.

Okrem školskej kapely sa publiku predstavili špeciálni hostia a zároveň bývalí študenti gymnázia. Medzi pozvanými boli Vlado a Alexandra Zetkovci, Matej Fischer, Kristína Barancová Pírová, známa aj ako Milka zo seriálu Susedia, úspešný raper Strapo (Ján Strapec) a Zuzana Winklerová, ktorú mnohí poznajú z talentovej súťaže Česko-Slovensko má talent (ročník 2010). Večerom bravúrne sprevádzal moderátor z rádia Európa 2 Dennis Bartalský.

„Najdôležitejšie a zároveň najkrajšie je pre mňa, že naši hostia mali chuť prísť a prijali naše pozvanie,“ vyjadril sa po koncerte Martin Čižmár. Cení si aj prácu svojich učiteľských kolegov Lukáša Šefčoviča a Zuzany Pucherovej, ktorí tiež participovali na tomto podujatí.

P. Arpášová


.

BM: Kralici