Vďaka relatívne priaznivému novembrovému počasiu mesto Malacky nielenže finišuje opravy verejných priestorov, ale niektoré projekty mohlo aj začať.

Kozia  

Kozia 

Kozia ulica po rekonštrukcii v úseku od Záhoráckej po Hviezdoslavovu už má aj vodorovné dopravné značenie a zeleň. Je vyznačené pozdĺžne parkovanie a prebudované chodníky i vjazdy do domov. Spolu s tým sa opravil aj chodník pred ZŠ na Záhoráckej, ktorý bude súčasťou pripravovanej hlavnej mestskej cyklotrasy Družstevná – železničná stanica.

ZŠ Dr. Dérera

ZŠ Dr. J. Dérera 

Medzi starou telocvičňou a areálom cirkevnej školy sa začala výstavba novej telocvične. Práce budú trvať niekoľko mesiacov a hotová by mala byť v polovici budúceho roka. S výstavbou súvisia aj čiastočné dopravné obmedzenia na Námestí SNP, odkiaľ sa obsluhuje stavenisko. Žiakom bude po dokončení projektu slúžiť dve telocvične – nová a zrekonštruovaná pôvodná.

Juh

 

Sídlisko Juh

Rekonštrukcia lokality okolo azylového centra Betánia na sídlisku Juh je v plnom prúde. Na uliciach D. Skuteckého, Ľudovíta Fullu a Michala Tillnera (v úseku od D. Skuteckého po Štúrovu) sa opravujú cesty a chodníky, vďaka čomu pribudnú aj nové parkovacie miesta.

Verejné osvetlenie 

Cesta mládeže už má kompletne nové osvetlenie až po Nový cintorín. Aktuálne sa buduje verejné osvetlenie na ulici Pri Maline, na Továrenskej (s prispením IKEA Components 200 tisíc €) a Dielenskej (s prispením VGP Parks 25 tisíc €).

-lp-/-otano-/-jr-

 


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota