Polícia upozorňuje vodičov na dopravné komplikácie, s ktorými budú musieť vodiči počítať od nedeľných (1.12.) večerných hodín, v súvislosti so zavedením elektronického mýtneho systému v Českej republike.

foto: FB Dopravný servis SE, SI a okolie

Z uvedeného dôvodu predpokladáme vznik rozsiahlych kolón nákladných motorových vozidiel už na území Slovenskej republiky, konkrétne v úseku na diaľnice D2 od Bratislavy v smere do Českej republiky.

V tomto úseku diaľnice D2 bude zabezpečený zvýšený výkon dopravných policajtov, ktorí budú dohliadať na premávku a v prípade potreby ju regulovať.  V spolupráci s Národnou Diaľničnou spoločnosťou bude zabezpečené prenosné dopravné značenie upozorňujúce na aktuálnu dopravnú situáciu.

Pri tvorbe kolón budú vodiči nákladných motorových vozidiel odkláňaní na odstavné parkovacie plochy hraničného priechodu resp. na odstavné plochy blízkej čerpacej stanice. Ak si to situácia v cestnej premávke bude vyžadovať, vykonajú dopravní policajti odklon nákladnej dopravy na cestu I/2 smerom Kúty – Holíč – Hodonín, resp. Kúty – Holíč – Skalica – Sudoměřice.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave budú spolupracovať s políciou Českej republiky tak, aby bola zabezpečená prejazdnosť ľavého jazdného pruhu pre osobnú dopravu v smere na územie Českej republiky.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota