Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici si výstavou pripomenie 35. výročie svojho vzniku. Informovala o tom Jana Kovárová zo Záhorskej galérie. Kurátorom výstavy je Štefan Zajíček.

Pri príležitosti 35. výročia svojho vzniku organizuje Záhorská galéria obsiahlu periodickú výstavu s názvom VII. stretnutie umelcov Záhoria. “Na výstave sa prezentuje približne 120 diel od viac ako 50 umelcov najrôznejšie spätých so Záhorím v oblasti maliarstva, sochárstva, intermediálneho umenia, kresby, grafiky. Ale aj odborov úžitkového umenia v oblasti keramiky, textilu, nábytkového a grafického dizajnu, pričom je zastúpená aj architektúra a umelecká fotografia,” uviedla Kovárová.

“Výstavu charakterizuje široký diapazón výtvarných postupov autorov, počnúc od menej zastúpených realistickejších názorov cez mnohotvárne znakové a intermediálne vyjadrenia až po abstraktnejšie fantazijné tvorivé prístupy,” doplnil kurátor.

Výstava sa začne vernisážou v piatok (6. 12.) o 17.00 h v Záhorskej galérii a diela si môžu návštevníci pozrieť aj v Galérii v podkroví do 1. marca 2020.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

3D filamenty 2023