Diaľničný most pri vjazde do Malaciek od diaľnice D2 a Perneka je po rekonštrukcii opäť otvorený. Jeho rozsiahla oprava v réžii Bratislavského samosprávneho kraja trvala od mája tohto roka.

foto: S. Osuský

„Most mal byť pôvodne dokončený pred tromi mesiacmi, avšak dielo od začiatku sprevádzali problémy, nehovoriac o tom, že sa pri odkrytí mostu zistil úplne iný sposôb jeho zakladania a projekt sa musel narýchlo preprojektovať. Z mojej strany patrí Bratislavskému samosprávnemu kraju a Regionálnym cestám Bratislava poďakovanie,“ skonštatoval primátor Malaciek Juraj Říha.

Pôvodný diaľničný most slúžil vodičom od roku 1976 a napriek pravidelnej údržbe bol na hranici svojej životnosti. Odhady hovoria, že denne po tejto komunikácii prejde okolo 20 tisíc vozidiel. Ako náhradná trasa počas opravy poslúžil starý klenbový most v tesnej blízkosti, ktorý spájal Malacky a Pernek ešte pred postavením diaľnice. Obchádzka teda v realite znamenala pár metrov navyše, vďaka čomu sa na frekventovanom vjazde do mesta a výjazde netvorili kolóny.

V najbližších dňoch sa bude za plnej premávky opravovať úsek priamo nad diaľnicou a bude sa robiť aj vodorovné značenie po križovatku s čerpacou stanicou Jurki.

Ľubica Pilzová


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota