Vo vinohradníckej oblasti Mokré hory, v katastri mesta Skalica, zhorelo v marci auto. Neznámy páchateľ tu benzínom polial osobné auto Kia Sportage, ktoré bolo zaparkované pred vinohradníckym domom.

V dôsledku požiaru toto auto zhorelo celé, no plamene sa rozšírili aj na vedľa stojaci Renault Scenic a zachvátili aj časť domu. Obhorelo oplotenie, vstupné dvere, okná a fasáda. Len vďaka jeho obyvateľovi, ktorý do príchodu hasičov chladil steny domu, nedošlo k jeho väčšiemu rozšíreniu.

Na autách a dome vznikla celkom škoda 20 tisíc Eur.

Polícia na prípade intenzívne pracovala a dôslednou operatívnou a analytickou činnosťou sa podarilo získať a zadokumentovať dostatok dôkazov.

Tie napokon viedli k obvineniu 32 ročného muža z Holíča zo zločinu poškodzovania cudzej veci v štádiu pokusu. 30 ročného muža z Unína obvinil vyšetrovateľ z prečinu poškodzovania cudzej veci ako objednávateľa.

Motívom konania boli medziľudské nezhody a spory. Vykonávateľovi hrozí v prípade uznania viny odňatie slobody na tri až osem rokov, objednávateľovi šesť mesiacov až tri roky.


.

BM: Kralici