Viete o tom, že až 35 percent vyprodukovaných plastových odpadov pochádza z potravín a drogérie? A kopec ďalšieho odpadu vznikne pri výrobe a distribúcii tohto tovaru.

bezobalový obchod Ťuli A Ťuli

Lenka a Ján z prírodnej kozmetiky Ťuli A Ťuli sa rozhodli prispieť k redukcii tohto odpadu a otvorili v Malackách prvý bezobalový obchod.

bezobalový obchod Ťuli A Ťuli

V ich ponuke nájdete viac ako 300 druhov trvanlivých potravín, korenín, orieškov, čajov, zdravých sladkostí, prírodnej kozmetiky, esenciálnych olejov, ekologickej čapovanej drogérie, suchej drogérie ako aj EKO vychytávky pre domácnosť.

Všetky produkty sú predávané bezobalovo alebo vo vratnom skle.

Ťuli A Ťuli sa zamerali najmä na lokálne a Slovenské produkty z malých rodinných firiem, ale v ich ponuke nájdete aj kvalitné, bezlepkové, RAW, BIO, kompostovateľné a  hlavne bezobalové produkty zo sveta.

bezobalový obchod Ťuli A Ťuli

Lenka a Ján sa však rozhodli ísť aj cestou predaja základných trvanlivých potravín ako sú soľ, cukor, múka, strukoviny a cestoviny za rozumné ceny, tak aby aj bežný nákup lacnejších produktov mohol byť ekologický.

Svojim zákazníkom odporúčajú si priniesť vlastné nádoby alebo vrecká, ale riešenie majú aj pre zákazníkov, ktorí svoj obal nemajú. Dá sa u nich zakúpiť opakovateľne používateľný alebo zadarmo získať, ten ktorý tam priniesli iní zákazníci.

bezobalový obchod Ťuli A Ťuli

Nájdite si čas a zastavte sa v ich obchode, radi Vám pomôžu ako sa naučiť nakupovať a žiť ekologickejšie.

Pre Vaše deti je v obchode pripravený detský kútik, tak aby ste si mohli v kľude nakúpiť a pre Vaše autá  je vyhradené parkovanie.


.

BM: Festival Záhrad