Nadšenci behu sa v posledný deň roka stretnú v Senici na tradičnom Silvestrovskom behu, ktorý organizuje mesto a zaznamená svoj 34. ročník. Informovala o tom informovala organizátorka podujatia Erika Mášiková.

Zdroj: Facebook mesto Senica

Bežci, ktorí sa chcú zúčastniť na Silvestrovskom behu v Senici, sa môžu prihlásiť aj v samotný deň bežeckého podujatia. Súťažný okruh hlavných kategórií, ktorý ženy absolvujú jedenkrát a muži dvakrát, meria štyri kilometre a začína sa pred futbalovým štadiónom v Senici.

“Silvestrovský beh má aj tento rok vypísané kategórie od benjamínkov až po dospelých v rôznych vekových kategóriách. Bežecké trate vedú mestským parkom a po cyklotrase. Najmenší benjamínkovia pobežia 60 metrov, najdlhšie okruhy pobežia dospelí. Medzi súťažné kategórie bežcov sme po druhýkrát zaradili i severskú chôdzu – nordic walking, ktorá je u časti obyvateľov rozšírená a obľúbená,” informovala za organizátorov Eva Mášiková z mestského úradu.

Prezentácia pretekárov sa začína o 9.00 h na futbalovom štadióne FK Senica. “Mládežnícke kategórie štartovné neplatia. Najmladšie vekové kategórie štartujú pred futbalovým štadiónom o 10.00 h, beh pre zdravie na 600-metrovom okruhu parkom je naplánovaný na 12.00 h a o 12.15 h štartujú ženské a mužské kategórie vrátane severskej chôdze,” doplnila Mášiková.


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

3D filamenty 2023