Ďalší úspech dopravných policajtov. V noci zadržali dvoch mužov, ktorí krátko pred tým, ako ich chceli policajti zastaviť a skontrolovať mali na čerpacej stanici natankovať bez zaplatenia. Policajtom ďaleko neušli a skončili v putách. Na spolujazdca bol dokonca vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu.

Policajti diaľničného oddelenia PZ Malacky v nočných hodinách na odpočívadle Sekule v smere do Bratislavy vykonávali hliadkovú činnosť. Krátko pred polnocou sa rozhodli zastaviť a skontrolovať vozidlo zn. Škoda Felícia. Vodič na výzvu policajta na zastavenie, ktorú dával svetelným kužeľom nereagoval a s vozidlom sa dal na únik lesnou cestou z diaľničného odpočívadla smerom do obce Sekule.

Policajti začali unikajúce vozidlo ihneď prenasledovať. Na výzvy výstražného zvukového znamenia vodič zastavil až po niekoľkých kilometroch v lesnom poraste pred obcou Borský Svätý Jur. Po zastavení vozidla sa dal vodič na útek, no policajtom ďaleko neutiekol.

Posádka vozidla bola zadržaná a vodičovi aj spolujazdcovi boli nasadené putá. Dôvod úniku dvoch mužov ozrejmila policajtom lustrácia v policajných evidenciách. Na spolujazdca bol Okresným súdom v Malackách vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu. Vodičovi, ktorý je podozrivý zo spáchania viacerých dopravných priestupkov bola ďalšia jazda zakázaná, policajti mu zadržali vodičský preukaz a oboch mužov eskortovali na príslušné policajné oddelenie.

Operatívnou činnosťou policajti  následne zistili, že obaja muži mali krátko pred ich zastavením natankovať na čerpacej stanici v Sekuliach bez zaplatenia. Vyšetrovanie tejto krádeže bude odovzdané vecne a miestne príslušnému útvaru v pôsobnosti okresného riaditeľstva PZ Trnava. Pri použití donucovacích prostriedkov nedošlo k zraneniu zadržaných osôb.


.

BM: Festival Záhrad