Na prelome rokov štartovala trojica reprezentantov Slovenska v stolnom tenise na vozíku v kostarickej metropole San José na turnaji PTT Copa Costa Rica 2019.

Peter Mihálik so zlatou medailou z Kostariky
Peter Mihálik so zlatou medailou z Kostariky

Medzi nimi bol aj Peter Mihálik z Radošoviec, ktorý bojuje o každý potrebný bod do svetového rebríčka, ktorý môže rozhodnúť o jeho štarte na Paralympijských hrách 2020 v Tokiu.

Peter Mihálik je bývalý futbalista FK Senica, ktorému automobilová nehoda v júli 2001 pretrhla sľubne sa rozvíjajúcu futbalovú kariéru. Po nehode však na šport nezanevrel, postupne sa začal venovať stolnému tenisu na vozíku telesne znevýhodnených športovcov, pevnou vôľou i športovým majstrovstvom sa z neho stal reprezentant Slovenska, úspešný bol aj na mnohých majstrovstvách či turnajoch a štartoval aj na ostatných troch paralympijských hrách v Pekingu, Londýne a Rio de Janeiro, kde v silnej konkurencii najmä ázijských hráčov siahal po medaile, no napokon na ňu nedosiahol. V dlhodobej súťaži majstrovstiev Slovenska vyhral posledných 5 ročníkov. Ak by sa mu podarilo prebojovať do Tokia, bola by to už jeho štvrtá účasť pod olympijskými kruhmi.

A Peter Mihálik si v San José v kategórii postihnutia TT4 počínal nad očakávanie dobre. Turnajom prechádzal ako nôž maslom, za stolom nenašiel premožiteľa, postupne sa prebojoval až do finále, v záverečných kolách zdolal skvelých súperov z Kostariky a Chile, no a vo finále si poradil aj s reprezentantom Mexika a získal najcennejší kov.

Veríme, že sen o štarte pod olympijskými kruhmi v Tokiu sa Petrovi Mihálikovi podarí naplniť. Budeme mu držať palce.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota