V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Skalica sa v súčasnosti realizujú projekty z financií, ktoré získala z Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v rámci nenávratného finančného príspevku (NFP). TASR o tom informoval ekonomicko-technický námestník NsP Skalica Ivan Medlen.

Foto: Eduard Timko, nspskalica.sk

NsP Skalica podpísala vo februári 2018 zmluvu s ministerstvom, na základe ktorej investuje financie v celkovej výške 4.226.946,49 eura. Z tejto sumy MZ SR poskytne 90 percent v maximálnej výške 3.804.251,84 eura. NsP Skalica sa zaviazala financovať projekty vo výške desiatich percent v sume 422.694,65 eura.

Investície nemocnica rozdelila približne v rovnakej sume na dve časti, keď jedna bola určená na stavebné a rekonštrukčné práce a na investície do techniky. “Časť nákladov na stavebné práce sú určené na ambulantnú onkológiu, na ktorej sú práce približne v jednej tretine. Druhá stavba sa týka rekonštrukcie priestorov na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. To predstavujú operačné, zákrokové a pôrodné sály. Táto stavba je tesne pred dokončením a predpokladáme, že vo februári alebo v marci prejde kolaudáciou,” uviedol námestník NsP Skalica.

Druhú časť investícií tvoria financie, ktoré sú určené do zdravotnej techniky. “Momentálne bežia verejné obstarávania. Jedno je už ukončené a ďalšie štyri nás čakajú. V súčasnosti sa obstaráva laboratórna technika pre oddelenie klinickej biológie a hematológie,” doplnil pre TASR Medlen. Ako ďalej dodal, pri verejnom obstarávaní ide predovšetkým o obnovenie zastaranej techniky. “Čo sa týka úplných noviniek, na rok 2020 plánujeme predovšetkým odborný rozvoj neurologického oddelenia, ktoré sa zameriava na cievne mozgové príhody a dosiahlo už aj niekoľko úspechov v tomto odbore na medzinárodnom poli,” informoval námestník NsP Skalica.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM Salon EV