Spoločnosť SPP-distribúcia informovala, že aj v tomto roku budú pokračovať opravy plynových rozvodov v Malackách.

Práce sa začnú už v najbližších týždňoch, budú pomerne rozsiahle a zasiahnu niekoľko lokalít:

  • vnútrobloky na Záhoráckej ulici za Korzom,
  • územie ohraničené ulicami Radlinského, Nádražná a gen. M. R. Štefánika (Pavla Blahu, Štefana Čulena, Petra Jilemnického, Námestie SNP, Ľuda Zúbka)
  • Sasinkova a Vajanského,
  • Jozefa Kubinu.

Kvôli vlastným projektom mesto koordinuje termíny so spoločnosťou SPP-distribúcia. Napríklad po oprave plynovodov na Radlinského sa na tejto ulici začne budovať cyklotrasa ako súčasť nosnej cyklodiagonály Družstevná – železničná stanica. Plynári avizujú, že výmena plynovodov bude pokračovať aj v roku 2021. „Uvedomujem si, že vzhľadom na veľký objem prác to bude pre mesto a našich obyvateľov náročné,“ pripustil primátor Juraj Říha. Ako ale povedal, v tejto súvislosti vníma aj dve základné pozitíva: „V poslednom čase vidíme, aké nešťastia môže spôsobiť plyn. Je preto určite dobré, že sa po vyše 50 rokoch menia staré rozvody za nové. Druhým pozitívom je spolupráca mesta a plynárov. Naše termíny navzájom koordinujeme, pretože po rekonštrukciách plynovodov budeme stavať cyklotrasy alebo opravovať cesty, aby sa neskôr už nemuseli robiť zmeny alebo rozkopávky.“

V kontraste s tým je prístup Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, ktorá v posledných týždňoch postupne na troch miestach rozkopala Ulicu Ferdiša Kostku. Ide o pomerne krátku jednosmerku v centre mesta pri kine, navyše pred štyrmi rokmi bola kompletne zrekonštruovaná. Mesto povolilo vodárom rozkopávku iba s podmienkou, že obnovia asfalt na ulici v celej šírke.

-lp-/-otano-


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota