Zamestnanci spoločnosti INAT v Moravskom Svätom Jáne najazdili v minulom roku do práce 2 302 km na bicykli. Nechali auto doma a ušetrili tak 623 kg CO2. Spoločnosť ich za každý kilometer odmenila 50 centami.

Už druhým rokom sú zamestnanci odmeňovaní za jazdu do práce na bicykli. Šetria tak životné prostredie, prispievajú svojmu zdraviu a dostávajú za každý takto prejdený kilometer 50 centov. Prejazdené kilometre môžu využiť na kúpu nového bicykla alebo vybavenie toho svojho.

Auto za bicykel vymení viackrát do roka polovica z 36 zamestnancov

Rekordmanom v počte jázd do práce na bicykli je Peter Gašpar. Neodradili ho ani zimné mesiace a auto nechal doma 163-krát. “Baví ma jazdiť na bicykli. Odmena za jazdu je príjemným spestrením mojej záľuby,” hovorí Peter o svojich jazdách do práce.

Spoločnosť sa aj takto snaží znížiť produkciu CO2 a prispieť k lepšiemu životnému prostrediu a zdraviu zamestnancov. Novinkou v tomto roku bude posilňovňa, ktorú budú môcť využívať všetci zamestnanci a ich rodiny bezplatne.

“Inaťáci” a priatelia na Balatone

“Inaťáci” majú bicykel radi a pravidelne sa každý rok vydávajú na viacdňovú cestu. Všetko začali jazdou z Passau popri Dunaji, viackrát spoznávali Moravu a preskúmali okolie jazera Balaton v Maďarsku. Tento rok opäť odštartujú z firmy a navštívia oblasť v okolí rakúskeho Neziderského jazera.

Bicykle podporuje spoločnosť INAT nielen medzi zamestnancami, ale tiež pripravuje projekt cyklostojanov a servisných stanovíšť, ktoré daruje obci Moravský Svätý Ján.

Spoločnosť INAT s.r.o. bola založená v roku 2006, so špecializáciou na priemyselnú automatizáciu v automobilovom priemysle, kde poskytuje komplexné služby. Od roku 2013 sa riadi integrovaným manažérskym systémom kvality a enviromentu ISO 9001 a ISO 14001.


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota