Po dlhšej zimnej odozve sa muži Malaciek predstavili v ďalšom prvoligovom zápase. Hneď na začiatok vyzvali v domácom prostredí Stupavu. Do Malaciek sa chystal fanclub Stupavy a Malačania sa nechceli nechať zahanbiť a tak sa dala očakávať veľká účasť fanúšikov.

Očakávania boli vysoké na oboch stranách naši muži, ktorí nepustili ešte ani jeden bod na domácej palubovke to nechceli meniť a naopak hostia zo Stupavy mali čo vracať po tom ako im naši muži v domácom prostredí uchmatli jeden bod v záverečných sekundách.

V stredu (29.1.) sa v Maline o 19:00 odpískal zápas na, ktorý sa dlho čakalo. Po prvých pár minútach bolo jasné kto bol viac nervóznejší a kto sa cítil herne viac sebavedomo. Už v 7. minúte tomu aj nasvedčoval stav 1:5 pre hostí. Nepremenené čisté šance a nedôsledná obrana dostala náš celok pod tlak a súpera na koňa. Do 23. minúty prvého polčasu po nie veľmi dobre predvedenej desaťminútovke hostí sa náš tím dotiahol na remízu 8:8 hlavne zásluhou hráča Romana Valachoviča. Prvý polčas nášho tímu by sa dal nazvať aj “one man“ show kedy Roman Valachovič dal 6 gólov z celkových 9. Záver prvého polčasu patril ale hosťom a tak sa išlo do šatní po nie veľmi uspokojivom výsledku pre náš domáci tím 9:12.

Plná hala, dva rozvášnené fan-cluby a hráči, ktorých rodiny a priatelia na nich vzhliadali ako zvládnu druhý polčas. Kebyže sa hociktorého z tých chalanov v tomto momente opýtate prečo hrajú hádzanú a robia šport tak sú to práve tieto momenty kedy ide o veľa.

Druhý polčas sa začal, 3 gólový náskok hostí neznamenal ešte nič a vedeli to aj oni ako aj celá tribúna. Zlé spomienky na domáci zápas proti nášmu tímu mu nedával falošne nádeje a vedeli, že naši muži sa len tak ľahko nevzdajú. Prvých 10 minút bolo však opatrných chyby boli na obidvoch stranách a napätie v hale bolo neúnosné. „Malacky“ v zapätí „Stupava“ znelo z tribún. Do 17. minúty však naši chlapci dotiahli pomaly 3 gólové manko a tak sa išlo od nuly. Zápas ako z veľkej knihy hádzanej, hra sa v posledných 15 minútach prelínala raz išli do vedenia naši a raz hostia. Posledná dvojminútovka a prišlo na krájanie chleba, je 20:21 pre hostí a sme v útoku. Tréner Boris Sivák pokladá oddychový čas a tak vieme, že sa niečo bude diať. Hrá sa nemec, chalani poslali rýchlu loptu dookola, ktorá sa dostala až k Romanovi Valachovičovi, ktorý bezchybne zakončil a tak minútu pred koncom je stav vynulovaný a posledné slovo budú mať hostia. Ďalší oddychový čas položil na stôl tréner hostí Dárius Rusnák. Stupava zahráva svoj signál lopta ide dokola, križujú sa strela zo zeme 2 sekundy do konca lopta letí na bránu a medzi ňou a bránou je už len famózne chytajúci Miroslav Velebný, ktorý v dnešnom zápase chytal nadpriemerne dobre. Lopta letí brankár Velebný ju chytá ale nie…od rúk sa mu nešťastne zrazila do brány a je koniec posledná sekunda zápasu a domáci inkasujú gól na 21:22 a ukončujú tak svoju šnúru neporaziteľnosti na domácej pôde. Po dobre odohratom a bojovnom výkone sa naši fanúšikovia odvďačili chalanom potleskom a pekným skandovaním „My sme tu doma!“.

Vyjadrenie trénera domácich Borisa Siváka: „Po vyše mesačnej pauze sme na domácej pôde privítali mužstvo Stupavy. Naša hra začala príliž nervózne smerom dopredu, kde sme spravili veľa technických chýb a v útoku sme zahadzovali veľmi veľa čistých gólových príležitosti. S čím môžem byť spokojný počas tohto zápasu je obrana, ktorá fungovala na slušnej úrovni a s nasadením. Bolo vidieť, že chlapci veľmi chceli vyhrať toto derby a niekedy im to zväzovalo ruky. Pôsobili nervózne a niektoré herne situácie vyhodnotili nesprávne. Či už to bolo príliž zbrkla streľba, alebo zle načasovanie prihrávok do pivota. V každom prípade som rád, že chlapci nechali na ihrisku srdiečko a diváci mohli vidieť síce nie peknú, ale za to dramatickú hádzanú. Súperovi gratulujem za zaslúžené víťazstvo a férovú hru“

Ďakujeme fanúšikom za úžasnú podporu a veľmi pekné fandenie a takisto ďakujeme aj Stupavským fanúšikom za slušnú podporu hostí a gratulujeme k výhre. Záhorácke derby sa už stalo tradíciou a ostane to tak navždy, je jedno koľko generácii sa vymení vždy tu bude vzťah, rivalita ale hlavne dobrá hádzaná vďaka takýmto zápasom!

Športu zdar a vidíme sa pri ďalších zápasoch.

Zdroj: Handballmalacky.sk


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota