Roky plynú ako voda a tak sa i turnaj ZORNO Cup stáva neoddeliteľnou súčasťou polročných prázdnin pre mnohých hádzanárov z rôznych kútov sveta. Na práve ukončenom turnaji ZORNO Cup sme mali možnosť vidieť hráčov z piatich krajín, rozdelených do piatich vekových kategórií.

Najmenšia kategória – minihádzaná U10

Pre najmenších hádzanárov, v kategórií U10, bola domovským stánkom veľká telocvičňa na našej ZŠ v Stupave, kde prebiehalo ich súperenie v minihádzanej spôsobom každý s každým. Jedenásť, z pôvode prihlásených dvanástich, tímov môžeme považovať za úspech, keď zoberieme do úvahy plné čakárne u pediatrov. Po základnej časti prišlo na radu play-off, v ktorom si najlepšie počínali chlapci z TJ Sokol Kostelec na Hané – HK a potvrdili i vo vyraďovacích súbojoch prvé miesto zo základnej časti a stali sa tak víťazmi v kategórií U10.

Mladší žiaci U12

Novinkou tohtoročného ZORNO Cup-u bola hala v Záhorskej Bystrici. Táto nová krásna hala sa stala útočiskom pre mladších žiakov, ktorí boli rozdelení do štyroch skupín po štyroch tímoch. Po dobre odohratej základnej časti mal svoje želiezko v ohni aj domáci klub, HC Tatran Stupava. Chlapci vstupovali do play-off ako víťazi skupiny A. Prvé kolo play-off tiež prešli bez zaváhania, ale v semifinále i v súboji o bronz im vystavili stopku výborne hrajúce české tímy. Víťazmi sa však stali chlapci z rakúskeho FIVERS WAT Margareten, keď vo finále vrátili chlapcom z RHC Lovosice porážku zo základnej skupiny.

Starší žiaci U14

Identický hrací model ako mladší žiaci mali i starší žiaci. Ich zápasy sa odohrávali v školskej hale v Stupave. Aj v tejto kategórií, družstvo HC Tatran Stupava, vyhralo svoju skupinu a bez zaváhania išlo až do semifinále. V ňom sa zrodila remíza a tak o postupujúcom museli rozhodnúť sedemmetrové hody. V nich mali viac športového šťastia chlapci z TJ Sokol Ostrava, ktorí následne postúpili do finále. Tu však narazili na tvrdý oriešok, ktorý bol pre nich nerozlúsknuteľný. Tým orieškom boli chlapci z FIVERS WAT Margareten, a tak po mladších žiakoch si trofej odvážajú aj starší žiaci. Domáci chalani súboj o bronz zvládli a zaslúžene prevzali pohár za tretie miesto. Gratulujeme!

Mladší dorastenci U16

Športová hala Malina hostila zápolenie mladších dorastencov, ktorí boli rozdelení do dvoch skupín po piatich. Podľa umiestnenia v základných skupinách na chalanov čakali súboje v play-off. Asi to v tom Rakúsku robia dobre, keď aj v tejto kategórií chalani z FIVERS WAT Margareten nenašli za tri dni premožiteľa a stali sa tak víťazmi v kategórií U16.

Starší dorastenci U18

V kategórií starších dorastencov Rakúšania svoje družstvo nemali, tak sa mohol zrodiť iný víťaz. Základnú časť spomedzi šiestich tímov najlepšie, v hale Malina v Malackách, zvládli chalani z ŠKP Bratislava. Vo finále si po druhýkrát na turnaji zmerali sily proti chalanom z HBC Jičín a tentoraz odchádzali z palubovky spokojnejší chalani spoza Moravy a odviezli si domov trofej za víťazstvo v kategórií U18.

Slovo Ruda Draškoviča ml.

Ešte pred turnajom Rudo Draškovič povedal: „V tomto ročníku máme na turnaji prihlásených 60 družstiev z 5 krajín. Kapacita turnaja je obmedzená, preto sme nemohli potvrdiť účasť všetkým záujemcom. Veľký záujem nás potešil. Tento rok sa nám podarilo vymeniť starú halu PARK v Stupave za novú halu v Záhorskej Bystrici, tak sme si o niečo polepšili. Ďalšou novinkou je, že Slovenský zväz hádzanej nás oslovil, aby sme zapojili mladých nádejných rozhodcov, ktorí potrebujú pískať ťažké zápasy. Podarilo sa nám vytvoriť skupinu mladých rozhodcov, ktorí budú pod drobnohľadom skúsených delegátov, vedených Ladislavom Podluckým. Veríme, že mladým rozhodcom táto skúsenosť pomôže.“

Na turnaji sa v troch halách celkovo premlelo viac ako 900 hádzanárov, ktorých sa snažili naše fotografky zachytiť v najlepších momentoch. Ich zábery môžete vidieť na FB stránke ZORNO Cup-u. Veríme, že sa všetkým na Záhorí páčilo a dúfame, že sa o rok vidíme znovu.

 

Konečné poradie v jednotlivých kategóriách

Minihádzaná U10:

  1. TJ Sokol Kostelec na Hané – HK (CZ)
  2. Házená Náchod A (CZ)
  3. HKM Šaľa A (SK)
  4. TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou (CZ)
  5. HC Tatran Stupava A (SK)
  6. HC Tatran Stupava B (SK)
  7. Házená Náchod B (CZ)
  8. TJ Holešov (CZ)
  9. TJ Jiskra Havlíčkův Brod (CZ)
  10. ŠK Zemplín Trebišov (SK)
  11. HKM Šaľa B (SK)
  12. TJ Strojár Malacky (SK)

Mladší žiaci U12:

  1. FIVERS WAT Margareten (AT)
  2. RHC Lovosice (CZ)
  3. SKP Frýdek-Místek (CZ)
  4. HC Tatran Stupava (SK)
  5. KH Kopřivnice (CZ)
  6. TJ Sokol Centrum Haná (CZ)
  7. ŠK Zemplín Trebišov (SK)
  8. VSD Dunakeszi (HU)
  9. TJ Sokol Velké Meziřičí (CZ)
  10. THA Martin (SK)
  11. TJ Strojár Malacky (SK)
  12. HKM Šaľa (SK)
  13. Tj Sokol Ostrava (CZ)
  14. Házená Úvaly B (CZ)
  15. Házená Úvaly A (CZ)
  16. TJ Jiskra Havlíčkův Brod (CZ)

Starší žiaci U14:

  1. FIVERS WAT Margareten (AT)
  2. Tj Sokol Ostrava (CZ)
  3. HC Tatran Stupava (SK)
  4. HC Nový Jičín (CZ)
  5. HK FCC Město Lovosice (CZ)
  6. SKP Frýdek-Místek (CZ)
  7. HCB Karviná (CZ)
  8. MŠK Kysucké Nové Mesto (SK)
  9. SKKP Handball Brno (CZ)
  10. SK Kuřim (CZ)
  11. HK Baník Most (CZ)
  12. Házená Úvaly (CZ)
  13. HBC Olomouc (CZ)
  14. THA Martin (SK)
  15. TJ Sokol Centrum Haná (CZ)
  16. KH Kopřivnice (CZ)

Mladší dorastenci U16:

  1. FIVERS WAT Margareten (AT)
  2. SKP Frýdek-Místek (CZ)
  3. HBC Jičín (CZ)
  4. TJ Sokol Centrum Haná (CZ)
  5. SKKP Handball Brno (CZ)
  6. HC Tatran Stupava (SK)
  7. SK Kuřim (CZ)
  8. HC Tallas (EE)
  9. Tj Sokol Ostrava (CZ)
  10. HKM Šaľa (SK)

Starší dorastenci U18:

  1. HBC Jičín (CZ)
  2. ŠKP Bratislava (SK)
  3. SKP Frýdek-Místek (CZ)
  4. TJ Strojár Malacky (SK)
  5. MŠK Kysucké Nové Mesto (SK)
  6. SHC Maloměřice Brno (CZ)

Daniel Jančár
Foto: Lesanka Jánošíková a Lucia Obžerová

 


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota