Vo štvrtok (30.1.) sa v Plzeňskej Hodovni v Malackách opäť konala originálna pivná slávnosť. Traja sládkovia Plzeňského Prazdroja tu totiž slávnostne odovzdali do rúk majiteľov oboch plzenských pivární Plzeňská Hodovňa a Plzeňská reštaurácia prestížne ocenenie Hviezda Sládkov pre rok 2020 za najvyššiu kvalitu starostlivosti o pivo.

Hviezda Sládkov je nové ocenenie Plzeňského Prazdroja, ktorého udeleniu predchádza dodržanie prísnych nielen technických pravidiel starostlivosti o pivo. Aby prevádzka toto ocenenie získala je prísne kontrolované napríklad správne skladovanie piva, používanie doporučených tlačných plynov, pravidelná sanitácia pivných ciest, umývanie pivného skla certifikovanými prostriedkami a presnými postupmi, dodržiavanie čistoty výčapnej techniky, čapovanie piva do čistého, vychladeného a mokrého pohára doporučeným spôsobom, s kvalitnou hustou, jemnou, krémovitou penou bez bubliniek, s doporučenou teplotou a v správnej miere. A pretože ako sa zvykne hovoriť „Sládok pivo varí ale výčapník ho robí“ je okrem prísnych technických podmienok dôležité ako sa pivo do pohára načapuje. Preto sú výčapní pravidelne preškolovaní majstrami výčapnými, ktorí sa každoročne zúčastňujú aj česko-slovenskej suťaže výčapných Pilsner Urquell Master Bartender.

Krásny večer, ktorý sa niesol v zlatej farbe piva s elektrizujúcou a priateľskou atmosférou, znova potvdil, že v Malackách sa vybudovala silná pivná komunita. Obchodní sládkovia Plzenského Prazdroja Václav Berka, Ján Píry a Pavel Zítek pri odovzdávaní taktiež podotkli, že kvalita v ocenených prevádzkach bude počas roka kontrolovaná aby bola Hviezda Sládkov naozaj ocenením tej najvyššej možnej kvality starostlivosti o pivo. Ocenenie totiž z vyše tisíc prihlásených prevádzok na Slovensku získalo len 45 a až dve z nich v Malackách.

Pri tónoch príjemnej hudby Pavla Hoďu na saxofóne a Štěpána Balouna na klávesoch a skvelého jedla z kuchyne šéfkuchára Martina Adamca tak Malacky znova pocítili vôňu plzenského piva, ktorého kvalitu chcú majitelia šíriť aj naďalej.


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota