Mládežnícke futbalové centrum Viktória vzniklo v júni 2007. Zakladateľom MFC Viktória je súčasný prezident a šéfténer Vladimír Winkler (36).

Myšlienka tohto občianskeho združenia je podchytiť ku športu aj deti v predškolskom a rannom školskom veku.
V MFC Viktórii začínajú chlapci a dievčatá už od 3 rokov, kedy sa zameriavajú hlavne na koordináciu a pohybovú kultúru. Všetky tréningové jednotky sú vedené formou hier a hrania sa s loptou.
MFC Viktória založila prvú špecializovanú futbalovú školičku na Slovensku. Nápad založenia futbalovej školičky pre deti predškolského veku vznikol po zistení,že podobné školičky sa rozbiehali už v susednom Česku.

Začiatok samotného fungovania školičky siaha do septembra 2007,kedy sa zopár chlapcov a ich rodičov začalo pravideľne schádzať v priestoroch školského dvora na 1.ZŠ v Holíči a v zimných mesiacoch v športovej hale.

Momentálne futbalovú školičku navštevujú deti z Holíča, Gbelov a okolia vo veku od 4 do 8 rokov.
Za 3,5 roka činnosti už prešlo tréningami trénera V.Winklera veľa detí, niektorí už hrajú za prípravky zvučnejších klubov v Senici,Skalici a v Holíči.

Základom je dať deťom priestor na spoznávanie pohybu, svojich kamarátov a spoznávanie tajomstiev futbalu.

Hlavnou činnosťou školičky MFC Viktória je dávať deťom možnosť navštevovania tréningov a tiež im dáva možnosť porovnávať sa s inými vrstevníkmi. MFC Viktória už absolvovala veľké množstvo turnajov doma a tiež v susednom Česku. A tiež už aj veľa turnajov vyhrali, hlavne v tomto roku.

Rok 2010 je pre deti z futbalovej školičky veľmi úspešný, vyhrali veľké množstvo turnajov, spoznali veľa kamarátov, strávili spolu veľa voľného času a hlavne získali veľkú radosť z futbalu. To je to najhlavnejšie a toto ženie trénerov a tiež rodičov vpred.

Deti z futb.školičky Viktória už majú aj dokonca svoju futbalovú prezývku. Začali si hovoriť „červené diamanty“ čo odzrkadľuje ich dresy červenej farby a tiež ich zápal pre hru a tiež ich radosť z futbalu je cenená ako lesk diamantov.

Za celú existenciu MFC Viktória už zohrala veľké množstvo turnajov a zápasov s tímami zvučných mien napr. Slovan Bratislava, Spartak Trnava, Bohemians Praha, Zbrojovka Brno…

Hrali už na turnajoch v Myjave, Brne a najviac pre nich znamenal výlet do Prahy a štart na prestížnom Vianočnom pohári na ktorý ich pozval slávny Bohemians Praha. Na tomto turnaji sa zúčastnilo 16 tímov z Prahy a okolia.

Červeným diamantom sa tento turnaj podarilo vyhrať ,čo z nás nikto nečakal. Deti a rodičia mali z tohto turnaja a tiež z celého výletu veľký zážitok.

Červené diamanty momentálne trénujú v telocvični 1.ZŠ na Bernolákovej ulici v Holíči každý utorok a štvrtok od 17 hod.
V mesiaci január bude prebiehať nábor nováčikov do tohto mládežníckeho miniklubu. Vítané budú deti ročníkov 2003 až 2006.
Deti a rodičia tejto futb.školičky tvoria vynikajúcu a fungujúcu veľkú rodinu. Vzťahy medzi vedením a rodičmi sú doslova rodinné a čulé. Rodičia sa podieľajú na chode tejto futbalovej školičky a spolu zostavujú program futbalových zápasov a turnajov pre svoje ratolesti.

Momentálne medzi najväčšie hviezdy Červených diamantov patria dve gbelanské hviezdičky – Luky Kumpan a Tomáš Gutschnitz, ktorí dávajú veľa gólov.

Luky Kumpan už trénuje 3 roky a je to na ňom vidieť. Tohto chlapca nám závidia snáď všetci súperi. V našom okolí rozhodne nemá konkurenciu a tú nenašiel aj dokonca na turnaji v Prahe. Pravideľne sa stáva najlepším strelcom turnajov ročníkov 2004 a 2003.

Čo si na tejto školičke pochvaľujú rodičia? Že im dávame možnosť hrať futbalové zápasy, spoznávať nových kamarátov a že im tréneri venujú veľkú pozornosť na našich hravých tréningoch.
Veď vidíme ako títo drobci sa zlepšujú z mesiaca na mesiac. Títo chlapci a dievčatá trénujú s rovnako starými deťmi, čo im dáva tie najlepšie možnosti na prípravu,je to ďaleko lepšie ako trénovať s o dva-tri roky staršími deťmi.

Naša školička po turnaji v Prahe nadviazala spoluprácu s renomovanou brankárskou školou Jana Chrastila,ktorá pôsobí v Nymburku. Máme prisľúbenú účasť tohto odborníka na brankárske tréningy aj u nás na Záhorí.

Veľmi by nás potešil väčší záujem rodičov detí z nášho okolia o možnosť navštevovať naše tréningy.
Chceli by sme zlepšiť spoluprácu s miestnymi samosprávami v okrese. Na turnajoch dokonca aj v zahraničí reprezentujeme mesto Holíč,ale od vedenia mesta necítime ani najmenšiu podporu našej činnosti. Sú nám často kladené prekážky do cesty.

Veľmi si vážim podporu rodičov pre náš klub. Máme veľmi emotívnych a zanietených rodičov,ktorí pre svoje deti obetujú svoj voľný čas a peniaze. Pre svoje deti zabezpečili pekné červené dresy, teplákové súpravy. Klub ďalej zabezpečil kvalitné tréningové pomôcky, pekné tréningové možnosti .
Nezabudnuteľný bol náš koncoročný výlet do Prahy,kde sme strávili kopec voľného času, prešli pražské pamiatky a nakoniec sme aj vyhrali kvalitne obsadený turnaj.

V roku 2011 chceme naďalej rozvíjať našu školičku, zlepšovať tréningové možnosti, pokúsime sa usporiadať tréningový kemp a rôzne športové súťaže.

Najdôležitejšie však bude vychovať športovo nadané deti,ktoré budú rešpektovať súperov, čestne súťažiť a vážiť si svijich trénerov a učiteľov.

Ak máte záujem prihlásiť svoje dieťa medzi červené diamanty, budeme vás čakať na našich tréningoch. Budeme patriť medzi skvelú partiu detí a ich rodičov.

Winkler Vladimír


.

BM: Ustekana sobota