Mladý muž sa vo večerných hodinách vracal na bicykli domov z práce. Išiel cez Skalické rybníky, avšak nešťastne spadol do vody. Keďže bola tma, nevedel sa zorientovať, nedokázal sa dostať na breh a uviazol na ostrove zarastenom rákosím.

Rybári, ktorí v okolí chytali ryby, začuli volanie o pomoc, no nevedeli nikoho nájsť, preto privolali políciu. Policajti  Obvodného oddelenia PZ Skalica, ppráp. Miroslav Ravas a stržm. Ján Šuba začali prepátravať okolie. Neskôr prišli na pomoc aj mestskí policajti. Situáciu v okolí rybníkov sťažovala rozmanitosť terénu, tma a silný vietor, pre ktorý nebolo muža volajúceho o pomoc dobre počuť.

Asi po pol hodine sa policajtom podarilo nadviazať s ním kontakt, pričom uviedol, že pre silný chlad sa nemôže hýbať. To už zistili, že muž je uviaznutý na ostrove, preto privolali na pomoc hasičov s člnmi. Policajná hliadka do ich príchodu udržiavala s podchladeným mužom kontakt. Napokon sa ho podarilo v ťažkom teréne úspešne nájsť a naložiť do člna.  Na brehu odovzdali 22 ročného mladíka do rúk lekárom.

Premočení a uzimení kolegovia tak naplnili heslo pomáhať a chrániť do bodky.

Poďakovanie za úspešnú záchranu života patrí všetkým zasahujúcim zložkám, ako aj rybárom,  ktorí neboli ľahostajní a privolali pomoc.


.
Toto je čítané

Divadlo na hambálku finišuje prípravy na premiéru novej hry

Herci malackého Divadla na hambálku v týchto dňoch finišujú s prípravami na…

BM: Ustekana sobota