Počas uplynulého víkendu sa v Lopašove rozhodovalo o víťazovi 14. ročníka Oblastnej hokejbalovej ligy. V rozhodujúcom treťom finálovom zápase vyhral NaTabak Vieska s domácim mužstvom 5:3 a potvrdil svoje víťazstvo po základnej časti. Možno teda povedať, že titul si zaslúžil.

NaTabak Vieska, foto: Anetta Mikulová

Finále play-off, 3. zápas: Lopašov – NaTabak Vieska 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)

Konečný stav série 1:2.

Góly: M. Tyrschel 2, M. Praskač – R. Pokovič 3, R. Drgon, A. Štepanovský.

Rozhodujúci finálový zápas začal z obidvoch strán bojovne, nikto nechcel ako prvý inkasovať. Šance však boli na obidvoch stranách. Kým domáci hráči svoje šance zahadzovali Vieska svoje dve premenila a na prestávku išla s dvojgólovým vedením, keď sa presadili Rado Pokovič a Marek Štepanovský. V druhej tretine zvýšili hráči Lopašova svoju aktivitu a boli odmenení kontaktným gólom na 1:2. Mali možnosť aj na vyrovnanie, no nezúžitkovali presilovú hru. Naopak, tesne pred prestávkou unikol Rado Drgon a svoje sólo na Baláža v domácej bráne premenil a vrátil Vieske dvojgólové vedenie – 1:3.

NaTabak v druhom zápase stratil nielen dvojgólové vedenie, ale aj celý zápas a z tejto situácie sa poučil. V tretej tretine vrhli domáci všetko do útoku a dvakrát sa priblížili na rozdiel gólu, no Vieska mala vo svojom strede strelecky disponovaného Rada Pokoviča, ktorý domácemu mužstvu zakaždým uhasil nádej na víťazstvo v rozhodujúcom zápase.

Kanonieri mužstva R. Drgon, najproduktívnejší hráč súťaže a R. Pokovič, autor finálového hetriku, foto: Anetta Mikulová

 Rado Pokovič, autor finálového hetriku: “Bolo to vyrovnane stretnutie, rovnako ako aj celá finálová séria. Som rád, že sme dali dôležitý prvý gól a zakaždým, keď Lopašov znížil, sa nám podarilo znovu odskočiť na dvojgólový rozdiel. Treba však športovo uznať, že náš súper bol v tretej tretine lepší, mal výraznú prevahu, len vďaka výbornému Timovi Pekarovi v bráne sme viackrát neinkasovali a dotiahli zápas do víťazného konca.”


.
Toto je čítané

Squash: Skalickí Barbari víťazmi základnej časti 2. ligy

Posledné kolo 2. squashovej ligy sa konalo v Skalici. Barbari si počas…

BM: Ustekana sobota