Muž, u ktorého sa potvrdila prvá nákaza novým koronavírusom na Slovensku, je z okolia Malaciek. Vo svojom statuse na sociálnej sieti o tom informoval primátor okresného mesta Juraj Říha. Dva ďalšie zdroje pre TASR uviedli, že má ísť o obyvateľa Kostolišťa, obce vzdialenej necelé tri kilometre od okresného mesta.

ilustračné foto 123rf.com

Vedenie Malaciek situáciu sleduje a prijíma opatrenia. Na 15.00 h zvolal primátor krízový štáb. “Okrem iného sa zisťuje, kto prišiel do kontaktu s infikovanou osobou,” uvádza mesto na webovej stránke. Samospráva zároveň vyzýva obyvateľov, aby zachovali pokoj a dôsledne dodržiavali hygienické pravidlá.

Od 13.00 h rokoval ústredný krízový štáb v Bratislave. Podľa detailov prípadu má predseda vlády SR Peter Pellegrini informovať o ďalších opatreniach.

V prípade prvého potvrdeného prípadu nákazy koronavírusom je infikovaný 52-ročný muž, ktorý sa podľa všetkého nakazil tzv. sekundárnym prenosom. Pacient je hospitalizovaný na klinike infektológie Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na bratislavských Kramároch.

Podľa hlavného hygienika SR Jána Mikasa má ochorenie ľahší priebeh.


.

BM: Kralici