Kristína Hroznová je výtvarníčkou, ktorá pôsobí v oblasti divadelných umení a tvorby pre deti. Jej tvorba zasahuje do viacerých umeleckých smerov. Vytvorila množstvo bábkových predstavení, kde sa prezentuje svojim vlastným rukopisom, ktorý sa objavil i v knižkách pre „Spievankovo“ ale i v ilustráciách pre časopis Vrabček.

Už niekoľko rokov je dvornou výtvarníčkou a ilustrátorkou práve spomínaného a známeho Spievankova, pre ktoré vytvorila kostýmové výpravy do filmov a ilustrácie do knižiek . V roku 2016 získala kniha „Spievanka, Zahrajko a zatúlaná píšťalka“ ocenenie Slovenská detská kniha roka Panta Rhei Awards 2016. Ako výtvarníčka sa spolupodieľala na množstve predstavení pre profesionálne/kamenné divadlá na Slovensku, ale i pre súkromné divadelné zoskupenia, ku ktorým sa rada vracia. V posledných rokoch tvorí najmä pre dve malé bábkové divadlá Harry Theater z Banskej Bystrice a Hoki Poki z Popradu. Nezabúda i na svoje rodné mesto a v spolupráci so Záhoráckym divadlom vznikol napríklad „Janíček Okúsánek Nenásytný“ alebo kostýmy do predstavenia „Lýsistrata – vzbura žen“. Veľká bábky vytvorila aj pre interaktívne divadielko Fifo a Vierka do ich predstavení. “Môžeme sa pochváliť, že práve Kika nám vytvorila bábky do našich predstavení. Ani vo sne by nás nenapadlo, že bábky budú vytvorené presne tak, ako sme my o nich snívali. Keď sme ich videli prvý krát boli sme milo prekvapení. Kika dala bábkam dušu a  dokonale stvárnila naše požiadavky. Každá bábka je umeleckým dielom.”
Od roku 2012 sa venuje práci pedagóga na Škole umeleckého priemyslu (Strednej umeleckej škole) v Trenčíne, kde vedie odbor Scénickej kostýmovej tvorby.
Pozývame na výstavu v ZUŠ Senica (20.3.) 15:30
Výstava ilustrácií, návrhov a bábok, ktoré potešia malých i veľkých. Farebné svety a postavičky Kristíny Hroznovej vás prenesú nielen do fantastického Spievankova. Výstava prezentuje poslednú tvorbu pre deti v podobe ilustrácií do knižiek, časopisu a scénografie do bábkových predstavení pre Hoki Poki a Divadlo pod Balkónom.

.
Toto je čítané

V malackom kine odznejú piesne The Beatles

V rámci 59. ročníka Malackej hudobnej jari vystúpi v utorok 23. apríla…

BM: Ustekana sobota