Počas uplynulého víkendu štartovali reprezentanti Slovenska v stolnom tenise na vozíku v španielskom Platja d´Aro na ITTF Spanish Para Open 2020 v známom letovisku Costa Brava.

Medzi nimi bol aj Peter Mihálik z Radošoviec, ktorý bojuje o každý potrebný bod do svetového rebríčka, ktorý môže rozhodnúť o jeho štarte na Paralympijských hrách 2020 v Tokiu. V Španielsku bol úspešný nielen vo dvojhre, ale so svojim spoluhráčom Borisom Trávníčkom (vo dvojhre súperom) vyhrali aj súťaž družstiev.

Peter Mihálik v pravo

V kategórii postihnutia TT4 Peter Mihálik aj Boris Trávníček skončili vo svojich skupinách na 2. mieste a postúpili po play off. Mihálik vo štvrťfinále zdolal Spalja z Chorvátska 3:0 a v semifinále Li na z Thaiwanu. Úspešný bol aj Trávníček a tak sa na Costa Brava hralo slovenské finále. V ňom Peter Mihálik zdolal Trávníčka 3:1 (11:9, 10:12, 11:7, 11:1), keď po vyrovnaných prvých dvoch setoch v závere už jasne dominoval a vo štvrtom sete súperovi „daroval“ len jednu loptičku.

Peter Mihálik v strede

Obaja reprezentanti v súťaži družstiev prechádzali súťažou ako nôž maslom, v semifinále zdolali silných Francúzov 2:1, keď rozhodujúci bod robil Mihálik a vo finále zdolali kombinované družstvo zložené najlepších hráčov Poľska a Českej republiky.

Záhorák Peter Mihálik si tak po nedávnom víťazstve v Kostarickom San José pripísal do svetového pohára ďalšie body a výrazne sa tak priblížil k svojmu štvrtému štartu pod olympijskými kruhmi.


.