Prvým prípadom bola rodina v Kostolišti (3). Následne pribudli prípady vo Vysokej pri Morave (2), Malackách Plavecký Štvrtok (1) a Senici (1).

Ilustračné foto 123rf.com

V meste Senica je (21.3.) evidovaný prvý pozitívny prípad na nový koronavírus. Rovnako je v tento deň evidovaný aj prípad z Malaciek Plaveckého Štvrtka, kedy sa muž nakazil po kontakte s osobou z Rakúska. Muž z Malaciek je hospitalizovaný v Bratislave.

Prvý prípad na Slovensku pochádza z Kostolišta (6.3.) Syn nakazeného muža sa vrátil z Talianska. Choroba sa následne potvrdila aj u jeho matky. Od nakazeného muža z Kostolišta sa nakazili dve osoby vo Vysokej pri Morave (12.3.)

V Senici ide o osobu s cestovateľskou anamnézou, ktorá po celý čas od príchodu domov dodržiavala dobrovoľnú domácu izoláciu aj s rodinou a po celý čas bola pod lekárskym dozorom.

„Vyzývam a prosím vás, aby ste zachovali pokoj a nešírili zbytočnú paniku, ktorá nám v tejto situácii nepomôže. Je mimoriadne dôležité, aby sme sa správali zodpovedne, aby sme naďalej všade nosili rúška, aby sme sa v čo najväčšej možnej miere zdržiavali doma, aby sme obmedzili pohyb na verejnosti na najnutnejšie trasy, aby sme v maximálnej možnej miere dodržiavali svoju osobnú hygienu aj hygienu domácnosti.” vyzval občanom primátor Senice Martin Džačovský.

“Chcem zároveň poďakovať celej rodine, kde sa objavil tento prvý prípad, za to, že sa správala zodpovedne a dobrovoľne dodržiavala všetky odporučenia a nariadenia. Želám vám pevné zdravie i zdravú myseľ,“ dodal primátor Senice.


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

Lakovanie a Pieskovanie