Primátor Juraj Říha nesúhlasí, aby sa v Malackách postavilo nové prekladisko stavebného materiálu. Takýto zámer má spoločnosť ALAS Slovakia. Jej predstavitelia už požiadali príslušné štátne úrady o vydanie súhlasu.

Ilustračné foto: Primátor mesta Malacky Juraj Říha

Areál, kam by sa vozil štrk a kamenivo z Rohožníka a ďalej prekladalo na železnicu, chcú postaviť v priemyselnom parku na Továrenskej ulici.

Vedenie Malaciek nesúhlasí so zámerom ani s jeho umiestnením. „Takýto zámer nemôžem podporiť, keďže by sme ťažko naloženými kamiónmi z Rohožníka zaťažili Ulicu Duklianskych hrdinov pred nemocnicou a diaľničný nadjazd. Pred vyše rokom som prezentoval názor, že ak nebude postavená nová diaľničná križovatka D2-Rohožník, projekt nového prekladiska nebude mať z našej strany podporu. Sme preto prekvapení, že ALAS si aj naďalej ide svojou líniou a neberie ohľad na Malačanov.“ skonštatoval primátor.  Zároveň opätovne poukazuje na dvojaký meter pri rozhodovaní Okresného dopravného inšpektorátu v Malackách, ktorý s projektom prekladiska súhlasil:  „Neexistuje nijaký relevantný podklad pre kapacitné posúdenie dopravy ani parkovania. Napriek tomu polícia dala súhlas. Je to veľmi zvláštne, a môžem sa iba domnievať, čo je za tým. Dopravný inšpektorát opäť rozdielne pristupuje k individuálnym stavebníkom. Opakovane sa pýtam zodpovedných, ako je možné, že zatiaľ čo jeden stavebník dostane od polície zelenú s podmienkami, iný má hneď zákaz. Tento rozdielny prístup nikoho nezaujíma?“

Juraj Říha vo svojich vyjadreniach ešte pritvrdil: „Všetkým vybavovačom odkazujem, nech si svoje štrky prekladajú v Rohožníku. Ak nás aj naďalej budú ignorovať, začnem verejne hovoriť, ako sa veci majú. Potom budú mnohí prekvapení – aj tí riaditelia z polície, ktorí teraz zatvárajú oči.”

Spoločnosť ALAS Slovakia sa venuje ťažbe, spracovaniu a výrobe kameniva. Prevádzkuje kameňolomy, štrkopieskovne a betonárne.


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

Lakovanie a Pieskovanie