Trnavská župa dnes distribuovala 1 500 ambulanciám ochranné pomôcky pre lekárov a sestry. Prostredníctvom siedmych distribučných miest v každom okrese dostali lekári pomôcky nevyhnutné pre bezpečné fungovanie v ambulanciách.

„Dnes sme lekárom do 1.500 ambulancií v celej župe distribuovali ochranné pomôcky zo štátnych hmotných rezerv a vlastnými silami sme im zabezpečili rúška šité v našich DSS, štíty z projektu pomoznemocnici.sk, či z daru firmy INAT. Hoci nám nebol dodaný požadovaný počet ochranných pomôcok, všetko čo sme obdržali, sme hneď obratom poskytli lekárom,“ povedal J. Viskupič.

Trnavský kraj už distribuoval aj ochranné zdravotnícke pomôcky, respirátory a textilné rúška, z vlastných obmedzených zdrojov, pre lekárov v pľúcnych a ORL ambulanciách a zubárov, ktorí pri výkone svojho povolania patria ku skupine najviac vystavenej riziku nákazy novým koronavírusom. Onkológovia zase pracujú s pacientami, ktorí majú oslabenú imunitu a sú najnáchylnejší na ochorenie.

Fakultnej nemocnici v Trnave, ktorá ako jediná v kraji má infektologické oddelenie, a nemocnici v Galante župa pomohla zabezpečiť hygienický stan, ktorý slúži na filtráciu osôb prichádzajúcich do nemocnice s cieľom znížiť riziko možnej nákazy novým koronavírusom medzi pacientmi a zdravotníckym personálom, ako aj medzi pacientmi navzájom.

Navyše, Fakultnej nemocnici TT  župa dala k dispozícii 60 lôžok vo svojich zariadeniach sociálnych služieb, ktoré bude môcť nemocnica použiť, v prípade potreby uvoľnenia svojich lôžkových kapacít, pre pacientov, ktorí nemajú infekčné ochorenie.


.

BM: Ustekana sobota